HomeCalendarGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépés

Share
 

 Yorumi Tsukiko

Go down 
SzerzőÜzenet
Yorumi Tsukiko
Alakváltó mágus
Alakváltó mágus
Yorumi Tsukiko

Hozzászólások száma : 76
Aye! Pont : 0
Join date : 2012. Aug. 14.
Age : 18
Tartózkodási hely : aki itt áll mellettem az tudja

Karakter információ
Céh: Golden Pheonix
Szint: 2
Jellem:

Yorumi Tsukiko Empty
TémanyitásTárgy: Yorumi Tsukiko   Yorumi Tsukiko Icon_minitimeCsüt. Dec. 27, 2012 6:31 pm

Nyugisan sétálgattam amikor... hát... nos, pofára estem.
Fel se tűnt, hogy valaki mögém állt. Azt meg végképp nem feltételeztem, hogy az illető egy öreg, ősz hajú banya lesz. Pedig bizony ez történt. Ahogy a hátamra fordultam egy fehér kontyos, ráncos, villámló szemű arccal találtam magam szemben.
- J...jó napot. - dadogok a meglepettségtől, miközben próbálok hátrálni a földön, de nem sokat érek vele, mivel a banya követ.
Hamar kiderül, hogy az Ő botjában estem el, amit direkt a bokámra akasztott.
- Te! - kiállt, mintha olyan nagyon messze lennék tőle.
- I-igen? - pillantok rá idegesen.
- Szerezz nekem egy karton nyalókát! - kiált megint kicsit furcsa hangon, mintha inkább fiúé lenne.
- P-persze, de nincs rá pénzem és... - hallgatok el, mivel a banya elégedetlenül "morrant" egyet.
- Hát lopj! - förmed rám ismét. - Ennyi eszed sincs, szerencsétlen suhanc!
- De hát kérem... - állok talpra, amikor végre nem nyomul elém közvetlenül.
- Nincs, de! Eredj! A sarkon van egy közért! Hozz nekem egy karton nyalókát! Ha megteszed, talán... De csak talán!... megjutalmazlak. És most indulj! Nem érek rá egész nap! - úgy gondoltam jobb nem ellenkezni, így hát elindultam a megadott irányba, és hamar el is értem a kis közértet.
Beléptem, s illedelmesen köszöntem, hiszen még ha lopni jövök is - ami eléggé frusztrált - ennyi jár a bolt tulajának.
Körbenézek a polcokon, s hamar meg is találom amit keresek. Egy polcon szép sorban egy halom nyalóka sorakozott kartonokba halmozva. Odalépek és nézegetem a választékot, az ízeket. A banya nem határozta meg az ízt, így most eléggé bajban voltam.
~ Mi lesz ha nem olyat viszek, amilyet akart? ~ tűnődöm idegesen.
Közben a bolt tulaja látva, hogy nem igazán akarok venni semmit csak nézelődök, elment a hátsó ajtón.
~ Most vagy soha! ~ gondolom, és találomra leveszek egy kartont, majd az ajtóból még visszaköszönök, de az utcán már futásnak eredek. Ott ahol a nyanyával találkoztam csak egy fehér nyúl ült nyugodtan és ijedten odébb ugrott, de talán kíváncsiságból a közelben maradt.
Hamarosan futó léptek hangját hallottam, s a hátam mögé nézve láttam, hogy a bolt tulaja rohan felém éktelen haraggal. Ezt látva ijedten elejtem a kartont, ami a nyúl mellé esik, s az örömmel ráugrik. Mire a boltos odaért, már szinte nevethetnékem támadt, ahogy elégedetten csücsült a nyalókákon.
- Mit képzelsz te kölyök?! Azt hiszed csak úgy lopkodhatsz a boltból?! - rivall rám teljesen kikelve magából, de én nyugodtan állok, mivel már kieszeltem egy tervet.
- Uram, kérem had mondjam el mi történt valójában! - nézek rá a legédesebb pillantásommal.
Ezt látva azonnal meg is enyhül, de azért még mindig gyanakodva méregetett.
- Rendben, de na is próbálj átverni!
- Ugyan, hogy is tudnék én hazudni magának? - mosolyodom el aranyosan. - Tehát. Ugye, Ön látta, ahogy a nyalókákat nézegetem. Megértem, hogy ezután azt hiszi én loptam el az áruját. Csakhogy, én cukorbeteg vagyok, így nem lenne értelme, hogy nyalókát lopjak. - hazudtam szemrebbenés nélkül, amivel még magamat is megleptem. - Tehát, szomorúan nézegettem a nyalókákat, hogy én miért nem ehetek belőlük, amikor a fejemre ugrott ez a nyúl. Képzelheti mennyire meglepődtem. - húzódik csalóka mosolyra a szám. - De ez még mind semmi volt ahhoz képest, ami ezután következett. A nyúl, a fejemről átugrott a polcra, ahonnan lelökött egy egész kartonnyi nyalókát. Én akkor még dermedten álltam, a pillanatnyi ijedségtől, de azonnal feleszméltem, amikor a nyúl - bizony így volt, nem hazudok - elkezdte a kijárat felé tolni a kartont. Én utánarohantam, hogy visszahozzam, de csak itt értem utol, addigra pedig ráült a nyalókákra. Annyira vicces látványt nyújt nem gondolja? - nevetek fel a nyúlra pillantva.
- Cöhh. Milyen dolog ez, hmn? Csak így bemártani egy aranyos kis nyuszit? Ejnye! - néz rám a nyúl, s a hangja, mintha emlékeztetne valamire.
- Mi a...? Csak nem te is alakváltó vagy? - csodálkozom rá a nyúlra, hiszen másképp nehezen beszélhetne.
- De bizony! - felei az, s a nyalókákról leszállva egy velem nagyjából egykorú fiúvá változik vissza.
Haja fekete, amivel a zöld szeme éles kontrasztot alkot. Ruhája egy kapucnis pulóverből, és egy farmerből áll. A szemében az utcai csínytevők ravasz kis fénye csillog.
- Én vagyok Mika. Remélem megjegyeztél! - nevet rám. - Tudod nagyon aranyosan nézel ki mikor félsz. - vigyorodik el.
~ Félek? Ez meg miről beszél? ~ csodálkozom, majd nagy nehezen leesik a tantusz.
- Mi van? Csak azt ne mond, hogy te voltál az a vén banya is?! - nézek rá szemrehányóan.
- Dehogynem! Hát persze, hogy én voltam.
Az eddig szinte mozdulatlanul álló boltos most dühösen pillant a fiúra.
- Tehát tényleg te voltál?
- Ugyan kérem, mit képzel? - játssza el a meglepődést Mika.
- Komolyan elhiszi, amit egy ilyen közönséges gaztevő mond? - nézek csodálkozással vegyes lenézéssel a boltosra. - Azt hittem ennél egy felnőttnek több esze van.
- Hát, - vakarja zavartan a fejét. - ebben van valami. Te kölyök! Most szépen visszajössz a boltba és ott dolgozol nekem egy hétig világos?! - néz rá parancsolóan. - Bár abban sem vagyok biztos, hogy jó ötlet egy ilyet felfogadni a boltba... Megtennéd, hogy figyelsz rá? - kér segítséget az öreg. - Persze megfelelő jutalom fejében. - vigyorodik el a tétovázásomat látva.
Erre már rábólintok, majd hárman indultunk vissza a boltba. Az elkövetkező hetem egyszerre volt fárasztó és vicces. A végére egész jól összebarátkoztunk Mikával. Kiderült, hogy ugyanúgy, mint én alakváltó mágus és, mivel a szülei szegények gyakran lop, vagy kényszerít lopásra másokat. Ez eddig szinte mindig bejött neki, most azonban nem volt szerencséje. Később is többször megpróbált elemelni, de mindig elkaptam, mielőtt meglóghatott volna.
A végén úgy éreztem, hogy talán még hiányozni is fog. A hét leltével az öreg odalépett hozzánk és mosolyogva kezdett bele a mondókájába.
- Elégedett vagyok veletek. Még veled is Mika, szépen dolgoztál. Úgy döntöttem nem csak Tsukiko kap jutalmat, hanem te is. Bár kicsit kevesebbet, mint Ő. Tessék itt van. Most pedig eredjetek. És ajánlom, hogy meg ne próbálj még egyszer ilyesmire vetemedni Mika! Világos?
- Peeersze! Soha többet! - esküdözött, de én tudtam, hogy amint kiszabadul innen elviszi a pénzt a szüleinek, és máris rohan vissza a vadászterületére.
Én is mosolyogtam, mert tudtam mi lesz a vége, de úgy éreztem az ilyenek nélkül unalmas lenne a világ, s bár nem tartottam túl jó dolognak azért már nem voltam mindig annyira mérges miatta, mint régen. Végül fogtuk a jutalmat s mind a ketten mentünk a magunk útjára. Nem tudtam találkozom-e még vele, de nem tartottam valószínűnek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Loki
Mesélő
Mesélő
Loki

Hozzászólások száma : 657
Aye! Pont : 43
Join date : 2010. Mar. 24.
Age : 27

Yorumi Tsukiko Empty
TémanyitásTárgy: Re: Yorumi Tsukiko   Yorumi Tsukiko Icon_minitimeVas. Dec. 30, 2012 4:48 pm

Az első pozitív meglepetésem a telelésből ébredve! Hatalmas pipa érte! Ezért jár a csoki is.
Egy hibát azért még megemlítenék neked, amire nagyon figyelj oda! Sajnos ugrálsz az időben, akárcsak a Doktor.
Nézzünk csak rá egy példát:

"Nyugisan sétálgattam amikor... hát... nos, pofára estem.
Fel se tűnt, hogy valaki mögém állt. Azt meg végképp nem feltételeztem, hogy az illető egy öreg, ősz hajú banya lesz. Pedig bizony ez történt. Ahogy a hátamra fordultam egy fehér kontyos, ráncos, villámló szemű arccal találtam magam szemben.
- J...jó napot. - dadogok a meglepettségtől, miközben próbálok hátrálni a földön, de nem sokat érek vele, mivel a banya követ."

Látod a hibákat? Még szép, hogy látod! Legközelebb figyelj oda az ilyen jellegű hibákra!

Jutalmad mindenesetre: 7.000 Gyémánt
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Yorumi Tsukiko
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Nyilvántartás :: Élmények :: Kalandok-
Ugrás: