HomeCalendarGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépés

Share
 

 Oldalborda nem szokványos módra

Go down 
SzerzőÜzenet
Zirconis
Mesélő helyettes
Mesélő helyettes
Zirconis

Hozzászólások száma : 46
Aye! Pont : 20
Join date : 2017. Sep. 13.

Karakter információ
Céh:
Szint:
Jellem:

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeSzomb. Szept. 16, 2017 8:15 pm

Merre megyünk és merre tartunk? Az élet nagy kérdései, melyek lényegtelenek, mert a lényeg az, hogy hol vagyunk éppen. Vagy nem, de az biztos. Ami viszont most fontos, hogy te hol vagy? Kérnék egy rövid leírást arról, hogy merre tartasz és miért vagy ott, mely egészen addig tartson, míg valahol egy településen egy utcában nem sétálgatsz. Mikor ezt teszed, egyszer csak az egyik mellékutcából egy kislány tűnik fel, és egyenesen hozzád rohan, kezében egy darab papírral. Egy szót sem szól, csak megáll előtted és átnyújtja neked a papírt, melyen, ha elolvasod, a következők vannak írva:
„Ha pénz kell, kövesd a csitrit!”
Meg sem várva, hogy végigolvasd, a lány felköti a nyúlcipőt, és egy ideig szalad azon az úton, melyen ti is álltok, mígnem elér egy kereszteződéshez, ahol egy röpke pillanatig megáll, visszanézve rátok, hogy követitek-e, majd befordul a kanyarban. Postod addig tartson, hogy eldöntöd, hogy érdekel-e a dolog vagy sem, s hogy követed-e a lányt.


És bónuszban egy kis illusztráció a küldöncről:
Spoiler:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kiya Tadao
Fekete Mágus
Fekete Mágus
Kiya Tadao

Hozzászólások száma : 302
Aye! Pont : 1
Join date : 2016. Nov. 08.

Karakter információ
Céh: -
Szint: 5
Jellem: Semleges

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeVas. Szept. 17, 2017 4:13 pm

Mi okból nem telepedik le és igyekszik biztos életet élni egy varázsló, aki a tudásával jól megélhetne bárhol? Miért gyalogol városról városra hosszabb pihenők nélkül? A válasz egyszerű. Mert fiatal megteheti, hogy a tanulásnak és a kalandoknak él és mert a célja, hogy világot lásson. Vándorlásai során nincs kimondott út amit követ. Néha hall egy városról valami pletykát, ami miatt odamegy, néha pedig csak megkérdezi egy kocsmában merre van a legközelebbi lakott település és arra veszi az irányt. Az útszéli fogadókban összegyűlt népektől is mindig hall jó végcélokat. Igaz mióta Garamaru csatlakozott hozzá azóta kicsit megváltozott az élete és az ilyen utazásai hangulata is. Az erdei ember ugyanis sokkal társaságibb volt nála, másféle szórakozásokat keresett és neki köszönhetően a nekromanta nem volt egyedül. Pedig fogalma sem volt róla miért van vele a fickó hisz folyton csak veszekedtek egymással. A mesét, hogy hálából tart vele, Kiya nem teljesen tudta elhinni. Mindenesetre elfogadta már a másik társaságát. Főként mivel az erdei ember nem rossz vadász és neki köszönhetően kicsit több hússal bővült ki a nekromanta étrendje az utazásai során. Vándorlása most egy közepes városkába vonzotta a párost. Egyelőre a nakromanta nem hallott semmi érdekeset erről a helyről csak annyit, hogy sok erre a tehén és jók a helyi sajtok, de mondani sem kell, hogy a hullagyalázót valahogy ezek a dolgok nem nagyon érdekelték. Bár tény, hogy pár élőholt tehén a városba küldésének lehetősége kellően vicces, de valószínűleg a helyi biztonsági szervek nem értékelnék az ilyen humort. Épp ezt is beszélték miközben a kikövezett utcákon haladtak.
- Te normális vagy kölyök?
- Nem én egy gonosz varázsló vagyok.
- A te korodban nekem a lányokon járt az eszem, mint a többi normális fiatalnak nem pedig, hogy egyszerű embereket rettegésben tartsak.
- És egy vén szivar lettél akinek még mindig a lányokon jár az eszed és őket tartja rettegésben.
- Mit mondtál?
- Halhattad!
Hogy miképp folytatódott volna az nem derül ki, bár valószínűleg a nekromanta kapott volna egy pofont, mivel egy kislány lépett oda a pároshoz. A nekromanta amint meglátta a csöppséget nyájas vigyor jelent meg az arcán és hajolt le hozzá mikor az egyenesen hozzá lépett oda.
- Hát szia pici. Mit kapok tőled?
Majd mire elolvasta a mosolya kicsit lehervadt és elindult a lány után. Az erdei ember meg mögötte értetlenül.
- Mi van kölyök? Elijesztetted vagy mi?
- Az a lány szerintem bajban van.
Ezt hallva méghozzá komoly hangnemben először meglepte az erdei embert majd összevont szemöldökkel és immár a kalapácsát jobban markolva követte a nekromantát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zirconis
Mesélő helyettes
Mesélő helyettes
Zirconis

Hozzászólások száma : 46
Aye! Pont : 20
Join date : 2017. Sep. 13.

Karakter információ
Céh:
Szint:
Jellem:

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeHétf. Szept. 18, 2017 10:39 pm

Jó indítás, csupán egyetlen parányi megjegyzésem volna: A párbeszéd kifejezetten tetszett, de kissé hiányoltam belőle, hogy nincs mellette némi "magyarázat" arról, hogy a karakterek milyen hangsúllyal / testbeszéddel / érzelemmel monták, amit mondtak. Persze, el tudom képzelni így is, de nem biztos, hogy nekem pont úgy fog átjönni, mint ahogyan azt te elképzelted. Ez hangsúlyozom nem hiba, és nem is kötelező jellegű dolog, így is rendben van, de számomra jó dolog lenne, ha a jövőben ilyen is lenne. Na de ugojunk is, jöjjön a következő kör:

A lány végig jóval előttetek halad, nem szól semmit, és egészen addig vezet, míg el nem értek egy romos, látszólag elhagyatott házhoz. Még itt sem vár rátok egy pillanatot sem, egyszerűen csak fogja magát, és bemászik a hanyagul bedeszkázott ajtó deszkái közt kínálkozó kis résen, melyen ti nem fértek be. Így tehát, ha továbbra is követni akarjátok, kénytelenek vagytok utat nyitni magatoknak. Amennyiben így tesztek, odabenn sötétség, sok por és még több pókháló fogad. Aztán valahol a szomszéd szobában világosság kezd pislákolni. Ha bementek, odabent egy szakállas vénembert találtok egy lámpással a kezében, aki egyből meg is szólít titeket:
- Elnézést a kis közjátékért, de nem tanácsos a nyílt utcán beszélgetni arról, amit most mondani fogok.
Teljesen lényegtelen, hogy mit tesztek, vagy mondotok, a fickó elmondja a következőket, akárcsak egy előre rögzített felvétel:
- Amennyiben szükségük van pénzre, munkát kínálok. Mögöttem a szekrényben megtalálható minden, ami a feladat elvégzéséhez szükséges. Amennyiben megnézik, azzal automatikusan el is vállalják a munkát, és a teljesítés alól nincs felmentés, ha nem végzik el, vagy túl sok gondot okoznak, annak nem lesz jó vége az Önök számára. Ha nem érdekli Önöket a dolog, akkor most még elmehetnek, ellenkező esetben nézzék meg miről van szó.
Amint ezeket elmondta, lassacskán elhalványul, majd rövidesen el is tűnik. Mögötte ekkor láthatóvá válik a szekrény, melyről beszélt, mellette pedig ott áll a már korábban látott kislány is, aki elmosolyodik, majd szintén, akárcsak a vénember, eltűnik.
Postod azzal záruljon, hogy döntesz: megnézed mi van a szekrényben, vagy inkább odébb állsz?


Ha esetleg kérdésed lenne, vagy valami nem világos, nyugodtan keress meg! Hajrá! Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kiya Tadao
Fekete Mágus
Fekete Mágus
Kiya Tadao

Hozzászólások száma : 302
Aye! Pont : 1
Join date : 2016. Nov. 08.

Karakter információ
Céh: -
Szint: 5
Jellem: Semleges

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeKedd Szept. 19, 2017 11:52 am

Némán követik a lányt. A nekromanta csakis a kislányra fókuszál míg az erdei ember azért a környezetüket is figyeli. Ahhoz még nem ismeri eléggé a kölyköt, hogy tudja mi a baja, de azt látja, hogy valamiért ezt most nagyon komolyan veszi. A kislány pedig el is vezeti őket egy romos öreg bedeszkázott ajtajú házba. Ott a nekromanta előre engedi az erdei embert és parancsolóan rászól.
- Törd be!
- Figyelj kölyök! Szerintem nyugodj meg. Nekem ez nagyon nem tetszik. Csapda szaga van.
- Tudom, de hidegen hagy. Törd be vagy én töröm be!
A nekromanta tényleg komoly volt. Ezt az oldalát az erdei ember nem tudta hova tenni. Mindenesetre engedelmeskedett. Meglendítette párszor a kalapácsát és megtisztította maguk előtt az utat. A nekromanta nem is várt sokáig egyből be is nyomult. Elsőre nem is láttak semmi különöset. Olyan volt mint bármelyik másik régi épület. Por, pókhálók dohos szag. De a szomszéd szobából világosság szűrődött ki. A nekromanta, nyomában az erdei emberrel határozottan követte a fényt. Az öreg látványára mindketten összébb húzták a szemöldöküket.Az erdei ember jobban markolta a kalapácsát a nekromanta pedig csettintésre készen tartotta a kezét. Az öreg pedig elkezdett beszélni. Az erdei ember párszor közbe akart szólni, de az öreg nem állt meg. A nekromanta ezt észrevéve csettintett egyet és élőholtakkal vette körbe az öreget, aki ettől sem hagyta abba a beszédet. Kiya a hulláit ismét elzárta majd a környezetére jobban figyelve hallgatta tovább az öreget. Mikor az eltűnt és a szekrény mögött ott volt a kislány Kiya még visszamosolygott rá majd annak az eltűnésével sóhajtott egyet. Az erdei ember nem ilyen nyugodtan fogadta a dolgot. Már akkor is csak nézett az öreg nyugalmán mikor a nekromanta élőholtakkal vette körbe, majd mikor az szép lassan elhalványult akkor teljesen leesett az álla. Aztán a kislány is eltűnt akit ideáig követtek. Fel is szólalt döbbenten.
- Miféle mágia ez?
- Illúzió.
Közölte Kiya nyugodtan. Majd hozzátette.
- Menjünk.
- Mi? És a kislány meg a pénz?
- Kislány nem volt a pénz meg nem éri meg. Gonosz varázsló vagyok és engem nem lehet láncon rángatni.
Ezzel el is indult kifelé. Az erdei ember még vetett egy pillantást a szekrény felé majd ő is a távozó után ment. Nem tartja sokra a kölyköt, de most igaza van. Olyasvalakikről van szó akik nem vállalják az arcukat és fenyegetőznek. A nekromantának leginkább az volt fájó pont, hogy bedőlt a csalinak és követte a kislányt. Egy sértett büszkeségű gonosz varázsló pedig nem jó munkavállaló ezt mindenki tudhatja.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zirconis
Mesélő helyettes
Mesélő helyettes
Zirconis

Hozzászólások száma : 46
Aye! Pont : 20
Join date : 2017. Sep. 13.

Karakter információ
Céh:
Szint:
Jellem:

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeSzomb. Szept. 23, 2017 4:54 pm

Áh, nem vagy elég kapzsi, szörnyű! Very Happy De sebaj, íme a folytatás:

Ahogy a későbbiekben a településen sétálgatsz, furcsa pletykának leszel fültanúja. Sokak arról beszélnek, hogy micsoda nagyszabású esküvő készül a szomszéd városban. Ez persze nem lenne meglepő, de a hírek arról is szólnak, hogy a vőlegény, aki az egyik leggazdagabb üzletember fia a környéken, furcsa helyet talált a ceremóniának: egy temetőt. Ha mindez még nem csigázná fel az érdeklődésed, akkor még arról is szó esik, hogy a menyasszony, aki egészen véletlenül a környék másodikszámú „üzletemberének” a csemetéje, már a kilencedik férjéhez készül hozzámenni, pedig mindössze csak huszonöt esztendős, előző férjei pedig kivétel nélkül halottak. Hogy mindezen információkat kitől és hogyan is hallod pontosan, azt rád bízom, játszd ki kedved szerint. Hogy felkelti-e az érdeklődésed a híresztelés vagy sem, az rajtad áll, de így vagy úgy, utad mindenképpen a szomszéd városba visz. Ha úgy döntesz, hogy meglátogatod a furcsa eseményt, akkor posztod azzal záruljon, hogy elérkezel a szóban forgó temető bejáratához, ahol már jókora tömeg van. Amennyiben nem érdeklődsz az esemény iránt, akkor pozícionáld magad kérlek valahová, hogy hol is vagy a városon belül, ez esetben szintén teljesen rád van bízva, mit is akarsz tenni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kiya Tadao
Fekete Mágus
Fekete Mágus
Kiya Tadao

Hozzászólások száma : 302
Aye! Pont : 1
Join date : 2016. Nov. 08.

Karakter információ
Céh: -
Szint: 5
Jellem: Semleges

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeSzer. Okt. 11, 2017 6:57 am

Békességben kiértek és nem is történt semmi. Nem követték őket, nem várták őket, nem mérgezték meg később sem őket. Annyi változás állt be, hogy innentől Kiya esténként őrt állított az ajtaja elé. Az elővigyázatosság persze nem jelenti azt, hogy folyamatos rettegésben éltek volna. Ugyan úgy szórakoztak és évődtek egymással. Ahogy egyik nap a piacon járva meghallották egy alacsony bajszos fűszer-kereskedőtől ahogy az épp henceg.
- Szóval elhiheti jó uram a legtöbben nem vállalkoznának ilyen hosszú útra érte mint én, de az én mézem egyenesen a legjobb méhészektől van és csak ezért adhatom ilyen olcsón. Ennél jobban ennyiért máshol nem kap. Kevesebbért pedig még inkább.
Garamaru oda is lépett és közbeszólt.
- Óh valóban? Nekem még olcsóbb beszállítóm van. Méghozzá ingyen.
A kereskedő pedig előbb meglepődött majd ravasz mosollyal egyből érdeklődni kezdett, hogy megvédje a jó hírét vagy legrosszabb esetben halljon egy jó üzletlehetőségről.
- És mégis ki volna az a bizonyos beszállító?
- Hát maga ma medve.
Na erre senki sem számított. Még maga a kereskedő sem. Összevonta a szemöldökét megvakarta az állát és rákérdezett.
- Azt meg mégis hogyan?
- Egyszerű történet. Ez még otthon történt a városban. A városon kívüli vadászházat akkor terveztem megerősíteni. Egész nap a tetőn dolgoztam mikor egyszer lemásztam, hogy igyak egy kicsit. Odamentem a ház melletti kúthoz, hogy felfrissítsem magam, de mikor visszamentem volna a tetőre láttam, hogy egy nagy barnamedve áll a létra és a ház bejárata előtt. Meg látott engem, két lábra állt és rám üvöltött én meg ott álltam félmeztelenül és fegyvertelenül.
- És mit csinált?
- Megcsókoltam.
- Mi?
- Ahogy mondom. Úgy istenesen megcsókoltam. Még be is döntöttem hozzá. Csak úgy csillogott a szeme. Azóta is nekem hordja a mézet.
Erre a hallgatóság felröhögött és a kereskedő legyintett egyet.
- Maga komolytalan ember.
De Garamaru nem hagyta abba.
- Úgyhogy hacsak nem akarnak medvékkel csókolózni ennél az árunál olcsóbbat nem lehet kapni.
Erre többen is előálltak, hogy mézet vegyenek mert olyan jót nevettek az erdei ember történetén. A kereskedő pedig hirtelen nagyon jó kedvű lett ahogy a pénzeket számolta.
- Ez aztán a jó humorú környék. A szomszéd városban is egy furcsa humorúnak mondható házasság lesz hallották?
Garamaru vigyorogva visszakérdezett.
- Miféle házasság? Medvével?
Ezen többen is felnevettek. A kereskedő is majd elmondta.
- Nem. Nem medvével. Viszont lehet a férj elfogadna egyet az asszony helyett mert már előre temeti a házasságát. Temetőben veszi el az arát.
Erre Kiya szeme is felcsillant aki eddig unottan álldogált a háttérben. Oda is lépett.
- Ez nagyszerűen hangzik.Temetőben esküdni gyönyörű lehet.
Erre a legtöbb ember már nem tudott mit mondani. Főleg, hogy a nekromanta szemében őszinte lelkesedés volt a dolog iránt.
- El kell oda mennünk Vadember!
- Minek? Nem is ismerjük őket.
- Az mindegy. Egy esküvő a temetőben. Ez olyan csodálatosan gyönyörű. Az élet a halál mellett, a fiatalság a rothadó, férgek által rágott hús mellett...
Ekkor szólt közbe a kereskedő.
- Ha kérhetem ezt ne itt tárgyalják ki.
Kiya pedig tovább is ment mellette pedig Garamaru. A fogadóban ahol megszálltak még utána érdeklődtek ennek a dolognak és megtudták, hogy az esküvő abban a városban lesz ahova amúgy is tovább akartak menni és hogy a feleség igazi fekete özvegy. Később este még átbeszélték a dolgot alaposabban is. A nekromanta a saját kíváncsisága miatt mindenképp el akart menni. Az erdei embert hidegen hagyta a hideg hullák közt kötött házasság, de közölte, hogy ha a másik meg akarja nézni akkor ő is követi. Kiya valahogy előre sejtette, hogy ez lesz a vége és azért megjegyezte, hogy nem lepődne meg ha a múltkori el nem fogadott megbízásuknak lett volna valami köze ehhez. Úgyhogy Garamaru készüljön fel arra, hogy lehet az esküvő nem úgy fog alakulni ahogy annak kéne. Itt az erdei ember már nem volt benne annyira biztos, hogy tényleg el kéne menniük hisz semmi okuk, de a nekromanta hajthatatlan volt. Másnap útra is keltek abba a bizonyos városba. A nekromanta egy kis kitérőt még kért és megkérte az erdei embert, hogy a város kapujában találkozzanak és onnan induljanak. Garamaru oda is ment időre és kis késéssel, de megérkezett Kiya is eggyel több zsákkal Sky oldalán. Az erdei ember kérdésére, hogy mi van benne mindig kitérő választ adott vagy teljesen értelmetlen hülyeséget. Legalább az út a szomszéd városba nem volt olyan unalmas mivel Garamaru nem adta fel a kérdezősködést. A városba megérkezve elfoglalták az ottani fogadóban a szobájukat. Másnap Garamar hiába kereste a nekromantát nem találta úgyhogy a fogadóban maradt és beszélgetett a helyiekkel. A legfőbb téma az esküvő volt és a menyasszony meg annak előző férjei. Kiya közben meglátogatta a temetőt és körbenézett a városban. Este a fogadóban vacsora mellett megbeszélték Garamaru-val, hogy mit tudtak meg vagy mit láttak aznap. Az esküvő napján mutatta meg Kiya az erdei embernek a titokzatos zsák tartalmát. Kicsit furcsa szagú, de szép ünnepi ruhák. Szép cipők, csinos fekete nadrágok, fehér ingek és két kalap. Egy barna és egy fekete. A fekete természetesen Kiya-é. Ő ezt a viseletét ki is egészítette a fekete köpenyével és hogy egy sötét rózsát tűzött a kalapjába. Garamaru-nak is ajánlotta azt, de az erdei ember elutasította mondván, vöröset illik esküvőre. A ruhák szagáról és hogy honnan vannak a nekromanta semmiképp sem akart nyilatkozni úgyhogy a vadembernek volt egy olyan gyanúja, hogy azokban már temettek el valakit, de mivel ő nem törődött azzal, hogy mit vegyen fel el kellett fogadnia. Így mentek el a temetőbe. Garamaru még a kalapácsát is a fogadóban hagyta. Ott pedig már nagy tömeg volt. A vadember széles vállaival és bestiális termetével előre ment és törte az utat a vékony kis nekromantának.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zirconis
Mesélő helyettes
Mesélő helyettes
Zirconis

Hozzászólások száma : 46
Aye! Pont : 20
Join date : 2017. Sep. 13.

Karakter információ
Céh:
Szint:
Jellem:

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeSzomb. Okt. 14, 2017 4:57 pm

A tömeg hangulata, melyben sétálgattok, meglehetősen komor és feszült egy esküvőhöz képest. Nem sok figyelmet kaptok, bár egyesek nehezményezik a nagy ember törtetését, de senki nem fordít különösebb figyelmet rátok, a ceremónia pedig hamarosan elkezdődik. A menyasszony egy szép fehér ruhában, fején fátyollal indul el a temető közepén felállított oltárhoz, a tömeg pedig csak csendben utat enged neki. A hangulat sokkal inkább egy temetéshez mérhető, sem mint egy nászhoz, amit csak fokoz a vőlegény teljesen fekete öltözete, aki arájára vár. Amint a nő eléri a ceremónia helyét, kezdetét is veszi a szertartás. Hallani nem hallotok sok mindent, mert annak ellenére, hogy nem akadályoznak benneteket szándékosan, a tömeg sűrűsége miatt jó pár méterrel a pár mögött kell elhelyezkednetek, hacsak nem akartok péppé passzírozódni az első sorokban. Néhány perc után aztán valami hirtelen történik. Az nép hirtelen utat nyit, és egy csapat köpenyes alak rohan oda az oltárhoz üvöltve, kezükben kardokkal. A pánik szinte tapinthatóvá válik, az embersereg pedig, mint a jó birkanyáj, fejét vesztve kezd el menekülni. Hogy sodródtok-e a tömeggel és próbáltok-e inkább ti is kereket oldani, vagy inkább beavatkoznátok az eseményekbe, az rajtatok áll, posztod azzal záruljon, hogy döntést hozol erről.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kiya Tadao
Fekete Mágus
Fekete Mágus
Kiya Tadao

Hozzászólások száma : 302
Aye! Pont : 1
Join date : 2016. Nov. 08.

Karakter információ
Céh: -
Szint: 5
Jellem: Semleges

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeVas. Okt. 15, 2017 6:26 pm

Törték az utat a tömegben és egész közel is kerültek ahhoz, hogy viszonylag jól lássák a dolgokat. Kiya-nak az nem nagyon tetszett, hogy ők nem okoztak feltűnést. Azt elfogadta, hogy most a főszereplő nem ő lesz, de hogy ne is nagyon érdekelje az embereket az már zavarta. Mindenesetre nem foglalkozott ezzel. Megigazította a ruháját és várta a szertartás kezdetét amire szerencséjére nem kellett sokat várnia. Megjelent a menyasszony és fehér ruhájában elindult a férj felé. A tömeg csendes volt, a hangulat gyászos. Kiya odahajolt a Vademberhez és odasúgta neki.
- Nem rossz. A hangulat tetszik, de a fehér ruha... Hát feketét vártam.
- Egyáltalán nem értelek kölyök. Szerintem valami nagy baj van a te ízléseddel. Sőt, inkább a fejeddel van.
- Te már öreg vagy és nem értheted ezt.
- Mi az, hogy öreg vagyok? Az esküvő templomban folyik nem temetőben. A világ akkorát nem változik, hogy ez lenne a normális.
- Mondom. Öreg vagy.
Ha nem esküvőn lettek volna talán a Vadember olyan nyakast lekevert volna a szemtelen fiatalnak, hogy lerepül a fejéről a kalap, de így csak a fogát csikorgatta. Hallani sajnos már nem hallottak semmit. Pedig Kiya kíváncsi lett volna. Az idegenek megjelenésére a nekromanta másképp reagált mint a tömeg. Ő ugyanis vidáman összecsapta a kezét.
- Na, végre! Kezdődik a műsor.
A Vadember ezt hallva szíve szerint helyben kiosztotta volna azt a nyakast, de ő nem az a fajta alak mint az átlag emberek vagy a nekromanta. Ő ugyanis az a fajta férfi, aki nem hagyja, hogy ismeretlen fegyveresek megzavarjanak egy esküvőt és fegyvertelenekre támadjanak. Feketerigóvá változott és a tömeg fölött igyekezett a támadók fölé kerülni, hogy onnan visszaváltozva rájuk vesse magát. Kiya a hősködést látva sóhajtott egyet. Leginkább az zavarta, hogy eltűnt a fickó, aki a tömeget visszatartotta volna tőle.
~Így akarja meghálálni, hogy megmentettem. Egyből eltűnik mikor hasznát venném.~
Csettintett egyet mire négy csontváz jelent meg körülötte és fogták közre. Ő távol is maradt a dolgoktól továbbra is. Maximum annyira közelítette meg a történéseket, hogy ha szükség lett volna rá akkor csontlövedékekkel beszállhasson a játékba.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zirconis
Mesélő helyettes
Mesélő helyettes
Zirconis

Hozzászólások száma : 46
Aye! Pont : 20
Join date : 2017. Sep. 13.

Karakter információ
Céh:
Szint:
Jellem:

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimePént. Okt. 20, 2017 1:40 pm

A tömeg hanyatt-homlok menekülni kezd, a fegyveresek pedig csak jönnek. Látszólag nem törődnek senkivel és semmivel, egyenesen az ifjú pár irányába törtetnek. Létszámuk csekély, mindössze tízen vannak. A feladat tehát adott, a hegyi embernek ezt a nyolcat kell legyűrni, ha véget akar vetni a támadásnak. A támadók mágiát nem használnak, csupán a náluk lévő kardokat tudják forgatni, azt viszont meglehetősen jól, nem kezdők, annyi biztos. Hogy a végkimenetel mi lesz, győztök-e vagy sem, azt most még rád bízom, de a lényeg, hogy a végső pontot az i-re a városi őrség megérkezése teszi fel. Mikor megjeleni a csapat páncélos katona, a támadók kereket oldanak, már ha vannak még egyáltalán olyanok, akik képesek erre. Posztod azzal záruljon, hogy a kiérkező katonák parancsnoka áll elétek, mondván, hogy beszéde van veletek. Elmondja, hogy a gazfickók egy martalóc banda, a Kőfejek soraiból valók voltak, és ajánlatot tesz, mely szerint, ha segítetek neki abban, hogy kiderítse kik bérelték fel őket a támadásra, akkor bizony komoly jutalmat kínál. Vállaljátok?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kiya Tadao
Fekete Mágus
Fekete Mágus
Kiya Tadao

Hozzászólások száma : 302
Aye! Pont : 1
Join date : 2016. Nov. 08.

Karakter információ
Céh: -
Szint: 5
Jellem: Semleges

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeSzer. Okt. 25, 2017 1:42 am

A vadember madárból visszaváltozva egyből le is csapott kettőt a támadók közül akik valószínűleg nem vártak támadást és ha mégis akkor azt nem az égből. Garamaru pedig nem is hagyott nekik túl sok időt a felocsúdásra mivel a hozzá legközelebb lévő két fickó egy-egy hatalmas majomszerű öklöt látott közeledni maga felé mielőtt pár méterre elrepültek volna. A többi kardos viszont látta, hogy a Vadembernek nemcsak az öklei hanem a karjai sőt az egész teste majomszerűvé változik. Ez viszont nem riasztotta el őket és felé támadtak. Profik voltak. Garamaru szinte csak védekezni tudott. Az egyik fickót akit leütött felkapta és hozzájuk vágta, de azok arrébb léptek és fojtatták a támadásaikat. Ha ott lett volna a Vadembernél a kalapácsa akkor annak a csapásaival távol tudta volna tartani az ellenfeleit így viszont szinte csak hátrálni tudott a fegyveres túlerő elől. Kiya pedig látva ezt hangosan felsóhajtott.
~A nagy hőst meg kell menteni. Ez egyre szánalmasabb.~
Egy haláltüskét húzott ki a karjából és adta az egyik csontvázának. A gondolati parancs egyszerű volt. "Juttasd el a Vadembernek." A csontváz pedig nem is tétlenkedett. El is indult a tömegen át és mikor megfelelő távolságba került és senki sem akadályozta benne akkor elhajította a csontlándzsát ami nem sokkal a Vadember mellett fúródott a földbe. Ő mikor meglátta a csontvázat elvigyorodott, felkapta a fegyvert és valóban mint egy óriási majom csapkodni kezdett vele ellenfelei felé. Azok viszont ügyesen elhajolgattak és hátráltak. Az egyikük meg is vágta a Vadember karját és akiket csak méterekre odébb ütött Garamaru, azok társaik segítségére siettek. Így viszont ismét egyre rosszabb helyzetbe került a Vasember és kezdett alulmaradni a támadó ellen. Ezt viszont Kiya nem hagyta, aki csontfogakkal a védekező fegyvereseket megsorozta.
~A közvetlen harctól távol, biztos védelemmel én vagyok a harc legértékesebb figurája. Ez gonosz varázslós.~
A közre fogott kardforgatók így viszont, hogy kétfelé kellett figyelniük kaptak sérüléseket és a Vadember is visszább szorította őket. Ha ezt a helyzetet sikerül megtartaniuk akár győzhettek is volna, viszont a helyi városőrség közbeszólt. Megjelentek a helyi páncélosok, a rossz fiúk elfutottak, Az ott maradt rossz fiúk meg az ájultak voltak és Kiya, aki gyorsan eltüntette a csontvázait. Garamaru is immár kevésbé Vadállati alakot öltött és odasétált a nekromantához széles vigyorral.
- Ez volt ám a bunyó! Ismét megmentettél kölyök.
Kiya komoran reagált erre.
- Mert nem tudsz nyugton maradni. Hősködni méghozzá megöletni magad közben. Ekkora baromságot!
A nagy ember nem reagált a kölyök zsörtölődésére, annak fejét a hóna alá kapta és nevetve adott neki egy barackot a fejére amiről leesett közben a kalap. Kiya pedig káromkodva igyekezett szabadulni a szorításból, de addig nem sikerült míg Garamaru el nem engedte őt. Már épp készült valami visszavágásra mikor egy szeplős képű páncélos fickó lépett hozzájuk. A többi városőrétől kicsit különböző páncélja és a parancsnokláshoz szokott hangja elárulta, hogy ő a vezető.
Oldalborda nem szokványos módra Latest?cb=20091026195521
- Hé maguk. Beszédem van önökkel.
Kiya egyből sóhajtott és Garamaru-hoz fordult.
- Nagyszerű. Ezt jól megcsináltad.
- Én nem is csináltam semmit. Azt csak nem gondolják, hogy a nyakunkba varrnak valamit? Én csak segítettem az istenért!
A parancsnok nem ijedt meg a vádaskodás és a Vadember felfortyanása láttán.
- Nem akarunk semmit a nyakukba varrni. Tudjuk kik voltak ezek. A Kőfejűek névre hallgató martalócbandáról van szó. Önök tapasztalt személyeknek tűnnek. Munkát ajánlok maguknak. Amennyiben kiderítik ki volt a Kőfejűek megbízója komoly jutalomban fognak részesülni. Elfogadják?
Garamaru egyből fellelkesült és nyújtotta a kezét a parancsnoknak.
- Hát persze, hogy...
- Nem.
A Vadember meglepve nézett a kölyökre, aki olyan határozottan mondta ki a nemet mintha azt már megbeszélték volna vagy ő döntene helyette is. Oda is fordult hozzá.
- Mi az, hogy nem?
- Tagadószó.
- Ne baromkodjál itt nekem! Miért ne fogadnánk el? Ide akartál jönni fogalmam sincs miért, ezek tönkretették az esküvőt, rá támadtak a párra, pénzt ajánlanak nekünk, te meg nem akarod. Ez is valami gonosz varázslós hülyeséged?
Kiya szeme felvillant az utolsó szó hallatán és felcsattant.
- Ez nem hülyeség!
A Vadember a homlokára csapott dühében.
- Szóval erről van szó? Jól jön a pénz. Ne, szórakozzál itt velem!
- Nem szórakozok. Teljesen komolyan mondom.
A Vadember a sisakja szőrébe markolt és a kölyöknek háttal elkezdett üvölteni tehetetlen dühében. Kiya érzelemmentes arccal nézte a jelenetet. Mikor kicsit megnyugodott akkor Garamaru visszatért hozzá és egy lüktető érrel a homlokán megkérdezte.
- Mit akarsz? Mivel győzhetlek meg, hogy elfogadd?
Kiya ezen kicsit elgondolkozott, megvakarta az állát majd elmosolyodott és a parancsnokhoz fordult.
- Ad mellénk embereket akik segítik a munkánkat és azt teszik amit mondunk?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zirconis
Mesélő helyettes
Mesélő helyettes
Zirconis

Hozzászólások száma : 46
Aye! Pont : 20
Join date : 2017. Sep. 13.

Karakter információ
Céh:
Szint:
Jellem:

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeSzomb. Szept. 08, 2018 10:45 pm

Húh, de rég volt már az utolsó kör, ejnye, űzzük is el ezt a rossz érzést, íme a folytatás, ahogy megígértem Very Happy

A kérdésre, mely szerint kaphattok-e embereket, akiknek parancsolhattok, a válasz egyértelmű és ellentmondást nem tűrő NEM. Ugyanakkor ha hajlandók vagytok egyezkedni, akkor annyit kicsikarhattok belőle, hogy öt katona veletek tart, de nem mind beosztott, csupán mint segéd, de ez is csak hosszas vita eredményeként érhető el (ebben az esetben tessék szépen kijátszani a helyzetet, nem csak elintézni pár szóban! Wink ). Hogy erre igényt tartotok-e avagy sem, az rajtatok áll. Ahogy az is, hogy elfogadjátok-e az ajánlatot. Annyi azonban biztos, hogy a kiérkező katonák ellenőrzésük alá vonják a helyszínt titeket pedig, hacsak el nem fogadjátok a parancsnok ajánlatát, illetve nem ragaszkodtok ahhoz, hogy körülnézzetek, akkor bizony határozottan kitessékelnek titeket a temetőből.
A folytatás immár azon áll, hogy éltek-e a parancsnok felkérésével, avagy nem. Ha elfogadjátok, a cél adott: megtalálni a Kőfejűek és kideríteni, hogy miért támadták meg az esküvőt, illetve hogy kinek a parancsára. Ha netán még ez az ajánlat sem nyerné el a tetszéseteket, sebaj, tovább is állhattok a helyről, de egy biztos: lassanként leszáll az est, így ideje valami helyet kerítenetek az alváshoz. Postod azzal záruljon, hogy megérkeztek az éjszakai pihenőhelyre, legyen az egy fogadó avagy egy fa töve a falu szélén...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kiya Tadao
Fekete Mágus
Fekete Mágus
Kiya Tadao

Hozzászólások száma : 302
Aye! Pont : 1
Join date : 2016. Nov. 08.

Karakter információ
Céh: -
Szint: 5
Jellem: Semleges

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeSzomb. Szept. 15, 2018 3:22 am

Kiya sosem szerette a határozott embereket. Nem csak azért mert kevésbé manipulálhatta őket hanem azért is mert alapból unszimpatikusak voltak a szemében. És ez a katonákra különösképpen igaz volt. A határozott nem hallatán ő emelte is kalapját és épp fordult volna, hogy távozzon mikor Garamaru megragadta a köpenyénél.
- Hova mennél?
- Halhattad aaaa...kapitány?
- Parancsnok.
Javította ki a srác Kiya-t.
- Szóval, hogy ő mit mondott. El lett döntve én meg mondtam, hogy így nem segítek.
- Mi az, hogy nem segítesz? És a pénz? Meg amúgy is mióta törődsz bele ilyen egyszerűen a dolgokba? Hol vannak a hosszú monológok? Vagy az hogy a fickó agyára mész addig míg végül nem segít, de már, azt is megbánta, hogy egyáltalán szóba állt velünk?
- Kapitány!
- Parancsnok!
- Szóval az. Akarja, hogy az agyára menjek?
- Határozott ellenérzéseim vannak ez ellen a lehetőség ellen.
Kiya a Vademberre nézett.
- Ezért nem. Na menjünk!
De az nem engedte a köpenyét.
- Ebbe akkor se nyugszok bele. Először ide az esküvőre akartál eljönni. Aztán se segíteni megmenteni a házaspárt nem akartál, se azoknak nem akarsz a nyomára bukkanni akik emögött az egész mögött állnak pedig pénzt is ajánlanak érte. Én nem értelek téged.
- Azért nem értesz mert okosabb vagyok nálad. És azért is nem fogadtam el ezt a "vonzó" ajánlatot a kapitány úrtól.
- Továbbra is parancsnok vagyok.
A srác arca nyugodt maradt, de a hangjában volt valami, ami arra sugallt, hogy kezdett már kicsit ideges lenni. A városőrséget felbosszantani pedig nem akarta a Vadember. Elengedte hát a nekromantát, aki előre is sietett ő meg zavart mosollyal hátrálni kezdett a másik után miközben pár szót azért még mondott a parancsnoknak.
- Elnézést a barátom viselkedéséért parancsnok úr. Még csak kölyök. Benne van a lázadókorban.
Majd Kiya után sietett. Őt már nem zavart mosollyal faggatta.
- Mi volt ez? Elment az eszed? A törvény emberével kekeckedsz? Lázongasz? A pénzzel nem törődsz? Nevezheted magad vándorvarázslónak, de nincstelenek vagyunk és minden pénzre szükségünk van.
Kiya csak fáradtan sóhajtott.
- Mi van? Most nem beszélsz? Magyarázd már meg mi volt ez?
Kiya lassan a Vademberre emelte a tekintetét majd egy újabb sóhaj után belekezdett, de érződött a hangján, hogy fárasztja ez az egész magyarázkodás.
- Mint mondtam okosabb vagyok nálad. Bár ez nem nagy szó. A zsenialitásom dicséret rám nézve, de ez nem. Azért mert te egy tulok vagy. Nyugodj meg és várd meg míg befejezem. Tudsz vadászni meg értesz pár dologhoz és azt hiszed ettől okos vagy ,de nem. A világban lévő helyedet sem tudod. Ebben a szituációban is a parancsnok-kapitány helyezett el téged nyertesnek te meg elhitted, hogy az vagy. Pedig nem.
- Mi van?
- Kifejtem. Van róla sejtésed, hogy körülbelül mennyi katona állomásozhat itt egy ekkora városban? Körülbelül annyi amennyit ma este láttunk. Ezek a kőfejek meg profik ahogy láthattad. A kapitány nem, azt gondolta, hogy itt ez a két remek fickó és majd ők megmentenek minket hanem, azt hogy itt ez a két ismeretlen mágus, hasznomra lesznek. Parasztok voltunk.
- Te vagy a paraszt!
- Mi van? Nem! Parasztok mint a sakkban.
- Nem sakkozom.
- Te jó ég! A sakkban a bár minden bábú fontos, de a paraszt a legfeláldozhatóbb és legértéktelenebb figura.
- Azt, mondod a parancsnok fel akart minket áldozni?
- Ezt nem mondanám. Viszont ha úgy alakul, hogy valakit fel kellett volna azok mi lettünk volna. Ezért is nem kaptunk tőle embereket. Mi voltunk a feláldozhatók, hogy ne a saját emberei legyenek veszélyben akikért ő felel és akiknek a hiánya majd problémákat okozhatnak neki. Gyakori szisztéma a városőröknél meg a rúnalovagoknál.
- Már kártyázunk is? De mi van ha azért nem adott embereket mert idegenek vagyunk és ezért is mert rontaná a hangulatot a városőrségben ha adna nekünk ilyen közlegényeket akiknek mi idegenekként mondanánk mit csináljanak. Akkor mi van?
Kiya egy pillanatra elgondolkozott.
- Ne próbálj okoskodni nem áll jól.
- Hát jó. De még valami! Te tudtad, hogy valami lesz az esküvőn?
- Persze! Zseni volnék. Ha tippelnem kéne a múltkori varázstrükk amit kaptunk vagy a kőfejeké volt vagy a házaspár valamelyik tagjáé. Ha tippelnem kéne a menyasszonyé.
- A kislány?
- Az.
- Ezt nem teljesen értem.
- Pedig egyszerű. A segítségünket kérték egy szupertitkos dologban és nem bíztak meg bennünk. Valószínűsíthetően rossz dologról van szó. A legnagyobb hír ez az esküvő volt. Könnyű volt kikövetkeztetni, hogy erre készülnek valamivel. Aki, meg rosszban sántikál azok a kőfejűek meg talán a menyasszony.
- A menyasszony?
- Az még nem biztos csak egy sejtés. És nem biztos, de az is lehet, hogy a férj volt az. Vagy a helyi góré.
- Góré?
- Nagyfőnök.
- Ezt tudom, de ki?
- Nem ismerjük, de akinek oka lenne rá, hogy az eggyel alatta lévő kevésbé sikeres, de még így is legnagyobb riválisának lánya örökre pártában maradjon.
- Most már kezdek összezavarodni.
- Na, látod! Mondtam én, hogy azt se tudod hol állsz a világban.
- Már kezdem is elhinni. Te hol állsz a világban?
- Én? Pont a fogadó előtt.
A Vadember ekkor vette észre csodálkozva, hogy ő annyira csak a másikra figyel, hogy azt elfelejtette figyelni merre mennek és tényleg ott voltak a fogadó előtt. Megvakarta a fejét és magában megállapította, hogy egy a hullagyalázó napról napra meg tudja őt lepni valamivel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zirconis
Mesélő helyettes
Mesélő helyettes
Zirconis

Hozzászólások száma : 46
Aye! Pont : 20
Join date : 2017. Sep. 13.

Karakter információ
Céh:
Szint:
Jellem:

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeCsüt. Okt. 18, 2018 11:52 pm

Elnézést a lassú folytatásért, remélem megérte megvárni, lássuk:

Valahogy töltsétek el az estét, ezt rád bízom, viszont hajnalban a szobában, ahová nyugovóra tértetek, neszt hallatok, mit neszt, hangzavart! Az ajtó elől ordítozás és csörömpölés hallatszik, valamint közeledő léptek zaja, melyek egészen az ajtótok előtt szűnnek meg. A szoba melyben vagytok, nem sok menekülési vagy rejtőzködési helyet nyújt, az ágyakon kívül csupán egy kisebb méretű szekrény van, mint berendezés, valamint egyetlen ablak, melynek mérete meglehetősen alultervezett, így a hegyi ember valószínűleg nem férne ki rajta. Bármit is tesztek, az ajtót betörik, akár zárva volt, akár nem, és fegyveresek nyomulnak be rajta, szám szerint nyolcan. Menekülni próbáltok, vagy inkább harcoltok? Hogy hogyan vezeted le a dolgot, rád bízom, a lényeg, hogy így vagy úgy, de mindketten kiütve végzitek a támadók keze által, akik, csak hogy megjegyezzük, nem csupán átlagos katonák, négyen közülük ugyanis fegyvermágiát használnak, és képesek minden hármas, vagy annál kisebb szintű fegyvermágiára.

A feladat tehát adott, egy szép harci posztot avagy menekülési kísérletet szeretnék olvasni! Hajrá! Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kiya Tadao
Fekete Mágus
Fekete Mágus
Kiya Tadao

Hozzászólások száma : 302
Aye! Pont : 1
Join date : 2016. Nov. 08.

Karakter információ
Céh: -
Szint: 5
Jellem: Semleges

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeSzomb. Okt. 20, 2018 5:56 pm

Kiya kis előadása után aminek a csúcspontja az volt, hogy időközben a fogadóhoz vezette a másikat, elérte a célját. A Vadembernek is meg kellett állapítania, hogy a nekromanta ért a hangulat megteremtéséhez. Mikor bementek a fogadóba akkor első dolguk az volt, hogy ételt rendeltek. Két méretes zsíros hússzeletet kaptak hozzá elképesztő mennyiségű krumplival. A Vadembernek jó étvágya volt az után a kis testmozgás után. Evés közben pedig folytatta a beszélgetést.
- És akkor most hogyan tovább? Nem igazodok ki rajtad. Miért akarsz belefolyni ebbe?
Kiya elegánsan a szájába vett egy falatot és megrágta. Csak miután lenyelte akkor szólalt meg.
- Mert érdekesnek tartottam. Amúgy nem szóltam volna közbe csak megnéztem volna, hogy mi lesz ennek a vége.
A Vadembernek bár nem tetszett ez a válasz hisz ha nem szólnak közbe akkor a lány meghalt volna, de nem tett megjegyzést. Másra kérdezett rá. Szerette volna megérteni a másik okait és belátni a tettei mögé.
- És mit tervezel? Felkeressük, azt a górét vagy kit? Vagy csak úgy lelépünk? Érdekel még egyáltalán a dolog?
Kiya kicsit elgondolkozott majd hanyagul vállat rántott.
- Nem tudom. Szerintem egy pár napig még maradhatunk, hogy megnézzük mi lesz ennek a vége. Bár a temetőben történtek után lehet, hogy már nem tudunk semleges nézelődők lenni.
- Úgy érted számíthatunk valami bosszúra.
A nekromanta érdektelenül bólintott.
- Igen. Végül is beletenyereltünk az ügyükbe és fogalmuk sincs kik vagyunk. Ha nem foglalkoznának velünk az nagy ostobaság lenne a részükről.
- De akkor mit csináljunk? Talán a városőröktől kéne...
A nekromanta nem hagyta, hogy végigmondja.
- Nem kérek azoktól segítséget. Elég lesz ha mostantól a hátunkra is szemeket növesztünk és nem lesznek magánakciók. Ezek profik, de mi viszont két mágus vagyunk. Nyílt összecsapásban nem nagyon tudnának mit kezdeni velünk.
A Vadember egy kicsit gondolkozott ezen végül bólintott és kivégezte az tetemes mennyiségű vacsorát, amit kapott. Még a nekromanta maradékát is megette. Aztán mindketten vettek egy fürdőt és közös megegyezés alapján egy szobát vettek ki két ággyal. A nekromanta elővigyázatos kívánt lenni és mint ez másnap kiderült bölcs döntés volt tőle. Ugyanis nem egy kellemes ébredésük volt. A Vadember kicsit korábban felismerte a veszélyt és felrázta a nekromantát akinek nem kellett magyarázni a helyzetet mert ő is hallotta a hangokat. Egy csettintéssel elsütött egy varázslatot melynek hatására a szobában minden fény megszűnt és csak ő meg a Vadember láttak benne. Aki, közben a fegyverét a kezébe vette és a mellkasán megvastagodott a bőr. Mindketten felkészültek a harcra. Mikor pedig az ajtó kicsapódott és meglátták a fegyvereket akkor nem is sokáig teketóriáztak. A nekromanta megküldte a belépőket csontfogakkal, ami egy igencsak jó ötletnek bizonyult. A sötétség miatt amúgy se tudták, honnan érkezik feléjük a támadás. A következő csettintésével pedig annyi élőholtat teremtett, hogy azok tudják az ajtóban fogadni az ellenséget és ne lehessen rajtuk átjutni. Aztán kényelmesen helyet foglalt a szoba végében, de azért az ablak közelében. A Vadember pedig csatlakozott az élőholtakhoz és hatalmas kalapács csapásokkal tartotta az ajtóban a támadókat akik profik voltak. A sérültjeiket is hamar félrehúzták míg a társaik lefoglalták az élőholtakat és a Vadembert. Megvolt köztük az összhang. Mind fekete ruhát hordtak és maszk volt az arcuk előtt. Kardok voltak náluk. Kiya ennek ellenére nem adott nekik túl sok esélyt hisz két mágus ellen a sötétben nem sokat tehetnek. Viszont ekkor váratlan dolog történt. Az ajtóban küzdő két fegyveres félreugrott és egy sarló-szerű mágikus sugár félbeszelte az élőholtakat és a Vadembert is félrelökte, aki szerencsétlenül úgy verte be a fejét az ágy sarkába, hogy el is ájult. Kiya gyorsan teremtett még néhány élőholtat és felkészült a menekülésre. A terve egyszerű volt. Kiugrik az ablakból és a szárnyaival elsuhan úgy, hogy soha nem érik utol. Már meg is fordult és az ablak felé iramodott. Ha ezt nem teszi akkor látta volna az alacsony kis alakot, aki az élőholtakat kicselezve az ágyra ugrott és onnan csak a hangot belőve rá akarta vetni magát. Ha látta volna ezt a próbálkozást akkor talán ki is térhetett volna előle, de így váratlanul érte a becsapódás. Földre került és beverte az oldalát. A közelharc az amitől a leginkább tartott ő mindig és amit minden esetben el akart kerülni. Most viszont érezte, hogy ott van rajta valaki látta annak a kezében megcsillanó kés pengéjét, felkiáltott és igyekezett hátrább húzódni, de a kis fickó nem hagyta. Megragadta a nekromanta ingét magához rántotta és lefejelte. Kiya ekkor veszítette el az eszméletét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zirconis
Mesélő helyettes
Mesélő helyettes
Zirconis

Hozzászólások száma : 46
Aye! Pont : 20
Join date : 2017. Sep. 13.

Karakter információ
Céh:
Szint:
Jellem:

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeVas. Okt. 28, 2018 4:38 pm

Kiya valamivel hamarabb tér magához, mint az erdei ember, és mikor ez megtörténik, az első dolog, ami feltűnhet neki, hogy nem lát. Mindkettőjük szemét bekötötték ugyanis, arról nem is beszélve, hogy több béklyó van mindkettőjükön, mint egy jóvágású halloween szellem kacsóján. Gyakorlatilag mozdulni sem tudnak, ellenben a hallásukkal nincs gond. Hallhatják, hogy többen is beszélgetnek, bár azt, hogy kik és pontosan miről, azt nehéz lenne megmondani, mert vagy messze vannak, vagy valami bizony akadályozza a hang terjedését, "vaktában" ugye ezt nehéz megállapítani.
Támadóitok pedig bizony tényleg nem amatőrök, a láncok ugyanis megakadályoznak benneteket a mágia használatban is. Nagyjából egy óráig kell eltűrnötök ezt a szituációt, anélkül, hogy bárki akár csak rátok hederítene. Eközben szabadon beszélgethettek, nem állíthat meg ebben senki, de akár próbáltok, akár nem, megszökni sehogy sem sikerül, sem pedig a szemellenzőt eltávolítani, hogy esetleg kicsit körbenézzetek.
Aztán egyszer csak léptek zaja üti meg a fületeket, majd valami nyikorgó hang után azok a bizonyos léptek közvetlenül előttetek állnak meg. Ezt követően néhány bilincseteket eloldják, s csupán a két csuklótokat tartó karpánt és láncegyüttes marad rajtatok, majd vezetni kezdenek titeket valahová. Mindkettőtöket 2-2 jól megtermett valaki tart, legalábbis a karok méretéből, mely átfog titeket a vállatoknál, erre lehet következtetni.
Egy rövid séta után aztán elengednek az őrök szorító mancsai, s leveszik rólatok a szemkötőt is. Egy tágas szobában vagytok, a falakon lakrimákkal, melyek kellemes, a félhomálynál valamivel erősebb fényben világítanak meg mindent. Ti a szoba egyik felében vagytok, míg a másikban nem más áll, mint a városi őrség jeles parancsnoka, akivel találkoztatok a temetőben, s szemmel láthatóan jó kedvében van.
- Tetszett a cella? Ígérem, nem kell sokáig élveznetek, a tárgyalás hamarosan kezdődik. - mosolyodik el, majd hátat fordít nektek, s egy ajtóhoz sétál, mely a szoba veletek ellentétes oldalán van.
Ha bármit kérdeznétek, vagy mondanátok, nem válaszol rá semmit, csupán nevet, amikor pedig az ajtóhoz ér, kitárja azt, s kezével előre mutatva invitál titeket:
- Csak utánatok!
Innentől kezdve, hogy mit tesztek, az rátok van bízva. Ha beléptek az ajtón, akkor posztotok ezzel záruljon, ha pedig netán szökni próbálnátok, akkor pedig a szökés kitervelésének részleteivel, de semmiképpen sem a megkezdésével!

Ha bármi kérdés lenne, nyugodtan keress! Smile Hajrá!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kiya Tadao
Fekete Mágus
Fekete Mágus
Kiya Tadao

Hozzászólások száma : 302
Aye! Pont : 1
Join date : 2016. Nov. 08.

Karakter információ
Céh: -
Szint: 5
Jellem: Semleges

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeVas. Dec. 02, 2018 2:13 am

Kiya Tadao a pusztulás ura, a sötétség császára és a holtak parancsolója, kötözött sonkaként ébredt egy helyen amiről, azt se tudta megmondani, hogy micsoda. Hangokat hallott, de azok eléggé távol voltak tőle. Megpróbálta a köteleit és a láncait próbálgatni, de nem sikerült. Majd meghallott maga mellől egy mordulást. Egyből megmerevedett és érezte, ahogy az ing a hátán végigfolyik a fagyos veríték. Majd ugyan abból az irányból egy kicsit emberibb hang jött.
- Mi a pokol? Hol vagyok.
Kiya megkönnyebbülten felsóhajtott majd bizonytalan, elhaló hangon megszólalt.
- Garamaru te disznó! Már azt, hittem sose kelsz fel.
A Vadember-t nem viselte annyira meg ez a helyzet, mint a nekromantát. Ő ugyan olyan nagyhangúan, mint szokott válaszolt.
- Kölyök? Te vagy az? Téged is megkötöztek? Nem tudom eltépni!
A nekromanta hisztérikusan felnevetett.
- Ez még semmi. Varázsolni se tudok. Nekünk annyi. MIND MEGHALUNK! KÖNYÖRÜLJETEK RAJTUNK NAGYURAK! NEM CSINÁLTUNK SEMMIT. SEGÍTSÉG!
Kezdett el visítozni, mint egy kölyök, a nekromanta , aki bár általában világok pusztítójának és elmúlás urának nevezi magát, de valójában csak egy kölyök. A Vadember pedig úgy reagálta ezt le ahogy egy profi lereagálja a hasonló helyzeteket.
- KUSSOLJ!
Mikor hallotta, hogy a másik tényleg elhallgatott és csak szipogást hallott felőle akkor nyugodtabban folytatta.
- Szedd össze magad fiú. Az idegességnek semmi értelme. Tiszta fejjel gondoljuk át a lehetőségeinket. Van ötleted, hogy ki állhat-e mögött és mit kéne tennünk?
Kiya még egy kicsit szipogott, de aztán tényleg erőt vett magán.
- Annyi biztos, hogy ezek profikkal dolgoznak. És ha tippelnem kéne azok közt, akik ránk támadtak volt fegyvermágus.
- Igen. Az egyik a kardjából egy mágikus csapással intézett el engem.
- Értem. Ha úgy alakul tudsz harcolni?
- Megvagyok. Egy Yanagizawa-t nem olyan könnyű elintézni. Fél lábbal és letépett karokkal is tudunk harcolni.
A nekromanta felkuncogott ezen. A másik magabiztossága neki is erőt adott. Folytatta hát.
- Gondolom a felszerelésünket elvették. A köpenyem, azt hiszem rajtam van, de Sky szobrát nem szívesen hagynám itt. Az, több ezer gyémántot ér. És gondolom a te kalapácsod is kéne.
- Hát még szép, hogy…
- Viszont ha úgy alakul, akkor menekülnünk kell. Amihez az első dolgunk az lesz, hogy vissza kell szereznünk a varázshatalmunkat. Mint az idézett barátaimmal, mint a sötétségmágiámmal komoly előnyre tudunk szert tenni a menekülés során. A te kismadaradra is szükség lehet. És…míg nem megy a varázs addig rád vagyok utalva.
- Mi van nekromanta talán félsz? Azt, szeretnéd, hogy megígérjem, hogy nem bántanak a csúnya bácsik.
- Fogd már be! Barom. Inkább téged féltelek. Nem tudlak kihúzni a csávából.
Nem látták egymást, de érezték, hogy mindketten vigyorognak. A csendet a Vadember törte meg.
- Szóval… Mi legyen?
- Egyelőre várunk és megfigyelünk. Viszont ha a talaj túlforró kezdene lenni, megpróbálunk lelépni. És ezektől a vackoktól mielőbb megszabadulni. Figyeld a köpenyem. A csere trükköt lehet elsütöm, de az igazi mindig az akin a köpeny van.
- Rendben.
A csere trükk egy Kiya által gyakran alkalmazott átverés, ami nagyjából az, aminek hangzik. Egy élőholttal eltereli az ellenségei figyelmét. Van, hogy úgy is öltözteti, fel mintha ő volna. Szóval a tervük nagyjából ennyi. Ha úgy érzik menekülni kell, akkor Garamaru izmozik kicsit és megpróbálja tiszta erővel elintézni azokat akiket kell, ha pedig tudnak varázsolni akkor a Vadember madárrá változik, a nekromanta sötétséget teremt és elkezd szuper gyorsan minél távolabb eltűnni onnan. Remélhetőleg a levegőben nem tudják őket üldözni. Ha meg szükséges a nekromanta bármikor előteremthet húsz fegyveres élőholtat, ami szintén lefoglalhatja az ellent. Talán nem húszat, mert a fogadóban idézett párat, de a tizenhat se rossz. Még egy kicsit beszélgetnek. Kiya összeszedi, magát majd hallják, hogy jönnek. A nekromanta jobban tűri a terelgetést. A Vadember folyton ki akarja tépni magát. Nem tetszik neki a taperolás és ennek hangot is ad.
- Hagyjál már! Ne fogdoss! Azt, mondtam ne fogdoss te barom!
Kiya csak szótlanul tűri a vezetést. Pedig neki se tetszik a dolog. Szerencsére nem kell sokáig eltűrnie. Mikor leveszik, a szemkötőt akkor szétnéz a teremben és mikor meglátja, a városőrt pimaszul elvigyorodik.
- Kapitány! Ejnye, kérem ez a meghívás nem volt túl szép. Egy szép ezüsttel futtatott szélű, kacifántos betűtípussal írt meghívó is megfelelt volna. A cella amúgy nem annyira tetszett. Majd távozáskor a vendégkönyvbe írnok pár tanácsot, hogy a jövőben ne érhesse kritika.
A Vadember nem ilyen nyugodtan fogadja a dolgot.
- Mi van? Maga? Milyen tárgyalás? Nem is csináltunk semmit ártatlanok vagyunk. Sőt, megmentettem, azt a nőt mikor a köpenyesek rátámadtak. Ez egyáltalán nem igazságos! Engem meg kéne dicsérni vagy valami. Talán ez csak egy félreértés. Egyáltalán mivel vádolnak minket?
A Vadember teljesen össze volt zavarodva. Kiya pimasz volt és látszólag gondtalan, de a kérdéseket ő is feltette magának. Egyrészt, hogy hol lehetnek, mivel vádolják meg őket, nem-e csak valamiféle bűnbakok ők, törvényszerű volt-e ami ott a fogadóban történt (biztos benne, hogy nem)és hogy van-e esélye valahol lelépni. Ablak vagy valami.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zirconis
Mesélő helyettes
Mesélő helyettes
Zirconis

Hozzászólások száma : 46
Aye! Pont : 20
Join date : 2017. Sep. 13.

Karakter információ
Céh:
Szint:
Jellem:

Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitimeKedd Dec. 04, 2018 7:39 pm

A szituáció a következő: akár tetszik, akár nem, bevezetnek titeket végül egy nagy terembe, ahol néhány fegyveres, legalább ötven, civilnek tűnő illető helyezkedik el egy emelvénnyel szemben, melyen egy idős, talán hatvan-hetven éves férfi, és mindkét oldalán egy-egy, negyven-ötven közötti fiatalabb ürge található. Láttatok már tárgyalást? Helyes, mert most ti lesztek a vádlottak.
És hogy mivel vádolnak titeket? Nem mással, mint hogy megöltétek azt a kedves hölgyet, akit a temetőben megmentettetek. Nem viccelnek, és a nő sajnálatos módon tényleg halott, legalábbis mindenki ezt állítja. Aztán folyamatos keresztkérdések közepette végül a "tisztelt bíróság" visszavonul, hogy meghozza a döntését.
És hát sajnálom, de hát a mágia biza még mindig nem működik. Viszont az egyik őr egy furcsa dolgot súg oda neked Kiya:
- Nem kell aggódni, a kisasszony mindenről gondoskodik majd. - közli, miközben úgy tesz, mintha a bilincseiteket ellenőrizné, majd ezt követően tovább halad.
Ezután rövidesen, talán öt percre rá a bírák visszatérnek és kihirdetik az ítéletet:
- A két vádlott bűnösnek találtatott gyilkosság vádjában! Büntetésük harminc év fegyház.
Közli az öreg bíró harsogó hangon, a tömeg pedig tapsolva, és egy két, rátok vonatkozó szitokszóval megspékelve üdvözli a bejelentést. Ezután pedig az embereket kitessékelik a teremből, az ajtókat bezárják, s kettesben maradtok a három bíróval, a katonákkal, akik amúgy ha megszámoljátok őket, akkor kereket tizennégyen vannak, illetve a parancsnokkal, aki csak elégedetten mosolyog. Köröd eddig tartson.

Ja és ha kérhetem, azért kicsit részletezd nekem, hogy milyen benyomások is érnek a tárgyalás során, mivel én sárkány volnék, így sosem voltam még ilyennek a részesen, kíváncsi vagyok, hogy az emberekre milyen benyomást tesz.
Hajrá! Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Oldalborda nem szokványos módra Empty
TémanyitásTárgy: Re: Oldalborda nem szokványos módra   Oldalborda nem szokványos módra Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Oldalborda nem szokványos módra
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Játéktér :: Fiore Királyság :: Máshol...-
Ugrás: