HomeCalendarGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Jég Korszak

Go down 
SzerzőÜzenet
Natsu Dragneel
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 1485
Aye! Pont : 77
Join date : 2009. Oct. 06.
Age : 27

Karakter információ
Céh:
Szint: 777
Jellem:

TémanyitásTárgy: Jég Korszak   Kedd Szept. 11, 2018 7:46 pm

Prológus

"Egy teljes falu, porig égve. Összedőlt, lángban álló házak, a fák lobjai magasan égnek, a hamu beterít mindent és mindenkit. Az ég vérvörös, a lángoktól, és a mérhetetlen vértől. Holtestek, vér, és halál mindenhol. A szag szinte elviselhetetlen. Az égett emberi hús, és vér bűze a gyomromig hatol, egy pillanatra megtántorodok, nem visz a lábam előre. Egy hangot sem hallani, már nem sikoltozik senki, csak a halál végtelen csendje feszül a tájon. Végül nagyot nyelek, erőt veszek magamon, hogy megkeressem. Meg kell találnom őt, hogy elvigyem, hogy ne más találja meg. Nem derülhet ez ki. Bentebb merészkedem a romok között. Néhol, még erős tűz ég egy - egy házban, ahol már lecsendesedett parázs izzik. Érzem, ahogy a kosz megtelepszik az arcomon, a por, és hamu elborít. Rengeteg az áldozat. Kettévágott emberek hevernek a földön, néhol gyerekek és nők is, mások jégbe fagyva meredten bámulnak előre. Egy utcán szétcafatolt emberi részek hevernek, pár sarokkal arrébb egy összeomlott ház alól pár kéz, és láb nyúl ki, de senki nem kiált segítségért. Nem is lenne érdemes túlélő után keresni, egyértelmű, hogy mindenki meghalt… Még haladok előre pár utcát, és ott megtalálom őt. Háttal áll nekem. Ruháján megült a piszok, de nem esett baja. Nem látok rajta sérülést, csak a keze véres… de nem hiszem, hogy a saját vére. Aztán hirtelen félelem lesz úrrá rajtam. Vajon magánál van, vagy ha közelebb megyek én is úgy végzem, ahogy az itt lévők? Mihez kezdjek, ha rám támad? Nem bánthatom, nem is lennék rá képes, de ő igen. Könnyű szerrel megölne, ahogy itt mindenki mást is. Végül nem érdekel a veszély, oda sétálok hozzá. Pár méterre megállok, majd bizonytalanul megszólítom.
- Anoya? – kérdezem reménykedve, hogyha megfordul, még őt fogom látni, és nem egy… szörnyet… Amint meghallja a hangom, kissé összerándul, mint aki megijedt. Még pár pillanatig előre néz, aztán lassan megfordul. Arcára széles mosoly húzódik. Nem vicsorít, csak mosolyog, mintha ez lenen élete legjobb napja.
- Nem csalódtam benned Tsubame… tudtam, hogy utánam jössz. Boldog vagyok. Mérhetetlenül boldog.
- Hát önmagad vagy. – könnyebbülök meg, egy sóhajtás kíséretében.
- Hogy ne ennék? Most vagyok csak igazán önmagam, drágám. Most igazán én lehetek. Már nem számít semmi, csak, hogy önmagamat adjam.
~Drágám? Sosem szólított drágámnak…
- Ez… ez a te…ezt tetted? – kérdezem dadogva.
- Persze. Megérdemelték. Egyikőjük rám támadt. Pusztulniuk kellett. – magyarázza.
- Egy ember rád támad, és lemészárolsz százat? Ezt mégis hogy... – ám ekkor hirtelen előttem terem, és megragadja a torkom. Nem szorítja, de hatozottan tartja, éles körmei a húsomba nyomódnak.
- Akkor tisztázzunk valamit, kedvesem. Vagy követsz, ahogy mindig is hangoztattad. Tűzön-vízen át, bármit is teszek, te az oldalamon állsz, és teszed, amit mondok, vagy csatlakozhatsz a többiek víg társaságához. – mutat a halottakra. Nagyot nyelek, de nem a félelem vezérli a válaszom, hiszen elhatároztam, hogy mellette leszek, de most csak egy célom van, hogy visszahozzam az igazi Anoyát.
- Melletted leszek, bármi áron, de kitartok melletted, jöjjön akármi. – ígérem. Anoya lassan elenged.
- Helyes. Akkor kövess, itt az ideje új alattvalók után nézni. Elérkezett, hogy a Jégkirálynő megkezdje az uralkodását. – jelenti ki.
- Yes, my Lady! – térdelek a földre, és meghajlok előtte. Ha ez az egyetlen módja, hogy minden mocskon, és milliónyi ember vérén áttrappolva kövessem őt, és így újra rá nem talál a fényre… akkor azt fogom tenni. – van valami terved, Úrnőm? – kérdezem tisztelettudóan. Legjobbnak látom őt mostantól így szólítani.
- Hát hogyne. A célunk, Hoarfrost Village..."

Helyszín: Hoarfrost Village, kanyon bejárat

Hoarfrost Village felé veszed az irányt. De vajon miért pont ezt a települést választottad? Talán mert egy hajdani fjord területére épült a falu és bár jelentős terület mellette síkság, de körbe hegység veszi körül és csak egyetlen egy szoroson keresztül lehet megközelíteni? Esetleg mert egyszer már lerombolta egy démon a falut, amit azóta keserves munka arán tudtak újjáépíteni? Vagy valami más, személyes indok miatt? Ki tudja...
Valahogy eljutsz a kanyonhoz és ott állsz a terület egyetlen bejáratánál, egy 4 méter széles szorosnál. Lenézve pedig látod magad előtt a települést. Mihez kezdesz most?

Kaland besorolása: B-osztályú
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anoya De Hielo
Elemi mágus
Elemi mágus
avatar

Hozzászólások száma : 283
Aye! Pont : 1
Join date : 2009. Nov. 13.
Age : 23
Tartózkodási hely : Fairy Tail :P (Kecskemét, Hungary)

Karakter információ
Céh: Fairy Tail
Szint: 7
Jellem: Törvényes Semleges

TémanyitásTárgy: Re: Jég Korszak   Kedd Szept. 11, 2018 10:36 pm

Mindenki tudni fog róla. Oh, bizony. Megtetszett ez a név. Jég Királynő. Olyan gyűlölettel ejtette ki ezt a két szót, ezt a gúnynevet, hogy egyszerre meg is tetszett. Igen, gyűlölettel vegyes félelemmel fogják súgni egész Fioréban a Jég Királynő nevet. Ám mindent kicsiben kell elkezdeni. Hoarfrost Village pont megfelel ennek. Méretre, elhelyezkedésre, még a létszáma is tökéletes. Itt lesz első székhelyem. Azonban türelemmel kell hozzáállnom ehhez. Nem ronthatok rájuk, túl hirtelen történne minden. Ezeknek az embereknek a szívéig kell hatolnom és ott kell elültetnem a rettegés magvát. Ezúttal nem gyilkolni jöttem, hanem uralkodni az élők felett, hogy aztán elterjedjen a királyságban ki is vagyok. A hang elhallgatott… Azóta az este óta nem halom, de már nincs is szükségem a híztatására, nélküle is ezt érzem. Minden amit tervezek az én akaratom. A vérengzés emléke se rendít meg, önvédelem volt, és ezzel le is tudtam a lelkiismereti kérdést. Amúgy is, ki kérhetne számon? Tsubame mellém állt, nem fog visszafogni, ha áruláson kapom, végzek vele. Bárki is jönne megállítani, már nincs visszaút.

A bejárat előtt állok, minden készen áll a hódításhoz, mert hát nekem senki sem tud ellenállni. Északi falu lévén hóval borított a táj. Jeges szél tép az arcomba, ám ez számomra az ideális éghajlat. Ilyenkor lehetek a legerősebb.

Köpennyel takarom az arcom, mintha csak egyszerű utazó volnék, és elindulok az igen csak szűk szorosban. Tsubame az égből figyeli az utat. Őrökre, vagy útonállókra számítok, bár ki tudja. Talán úgy vannak vele, ugyan ki merészkedne el ilyen messze északra, hogy egy jeges isten háta mögötti kis faluban múlassa az idejét. Meg fognak lepődni, ugyanis én pontosan ebben lelem majd a legnagyobb örömömet!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.animemangastyle.gportal.hu
Natsu Dragneel
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 1485
Aye! Pont : 77
Join date : 2009. Oct. 06.
Age : 27

Karakter információ
Céh:
Szint: 777
Jellem:

TémanyitásTárgy: Re: Jég Korszak   Szer. Szept. 12, 2018 6:11 pm

2. kör

Egy széles ösvény vezet le a városba. Olyan széles, amin egy szekér is kényelmesen elfér és mellette még kísérő emberek. Az úton látszik is, hogy szekér nem egyszer járt már erre. Az út enyhe lejtésű, csupán pár fokos, és sűrűn kanyarog, de vegetáció mentes, csak havat látsz mindenütt. Lent természetesen ott a falu, Hoarfrost. Nagyjából 3000 fő lakja. Férfiak, nők, idősek és gyermekek. A falu takaros kis faházakból áll, földutakkal, amit több helyen jég, illetve hó is borít. A központ egyedül, ami kőutakkal tarkított, illetve ott áll a polgármesteri hivatal, ami látszik, hogy újabb építésű. Talán épp Deliora támadása után húztak újra a falu költségvetéséből. Nem messze a hivataltól ott áll a falu temploma is, aminek a tornya kimagaslik a faluból. Igazából még a szorostól is lehetett látni. Látszik, hogy a templom körül hajdanán valamilyen fa kerítés lehetett, még mindig ott állnak a romjai. Körülbelül fél méter magasan, helyenként karók állnak ki belőle. Hajdanán több méter magasak lehettek. Rejtély vajon miért kellett egy templom köré több méter magas barikád. Ugyancsak a központban még áll egy fogadó, illetve kicsit kintebb egy kocsma is, ahol csak inni lehet, megszállni nem.  
Mivel kevés ember él itt, rögtön látják rajtad, hogy idegen vagy. Nem sokan vannak az utcán, de több ablakból is láthatod, hogy figyelnek, főleg az idősebb polgárok.
Bár a külső részeken tényleg alig vannak emberek, addig a központban már nagyobb a nyüzsgés.
Merre mész, mit csinálsz?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anoya De Hielo
Elemi mágus
Elemi mágus
avatar

Hozzászólások száma : 283
Aye! Pont : 1
Join date : 2009. Nov. 13.
Age : 23
Tartózkodási hely : Fairy Tail :P (Kecskemét, Hungary)

Karakter információ
Céh: Fairy Tail
Szint: 7
Jellem: Törvényes Semleges

TémanyitásTárgy: Re: Jég Korszak   Pént. Szept. 14, 2018 11:30 pm

Lesétálva az ösvényen végül leérek a faluba. Békés, csendes hely, kedves arcokkal, akik egyszerűen szeretnék élni a mindennapjaikat. Láthatóan mindenki teszi a dolgát, senki nem csavarog, serényen dolgoznak. Talán csak a kocsma körül más a légkör. Még messze az este, de már vannak páran, akik nem szomjasak. Tsubame a kocsma cégérére reppent, onnan kémlel, szorgalmasan figyel. Már akkor is éreztem a furcsálló tekintetek hadát, amikor szinte át se léptem a falu határt. Ez egy összetartó kis közösség itt szinte mindenki ismeri a másikat. Bár úgy gondoltam nem vagyok feltűnő, mégis azonnal rám szegeződött szinte minden szempár, akár csak kíváncsi, akár rosszalló. Az ilyen fajta közösségek nehezen fogadnak be idegent, a bizalomról nem is beszélve.
Úgy döntök, a kocsmában iszom valamit. Bár a múltkor se sült el túl jól, hogy italozó férfiak társaságában akartam múlatni az időt, most teljességgel tudatomnál voltam, így vérengzésről szó sem eshet. Hallgatni akartam a beszélgetéseiket, az itt élők pletykáit, és erre ez a hely tökéletesnek látszott.
Mikor belépek a kocsmába azonnal megüt az átható alkohol szag, ami teljesen körülölelt mindent, és az is fokozta a hatását, hogy bent a kinti hideghez képest alaposan befűtöttek. A kocsmáros asszonyon és kiszolgáló leányokon kívül csak férfiakat láttam.Nem voltak sokan, még valóban korán volt a nagy esti dinom-dánomhoz. Szemeik mint égő nyílvessző csapódtak rám. Nem vizsgáltam meg őket tüzetesen, de futólag láttam mindenfélét, robusztusat, véznát, időset, ifjat. Nem láttam pontosan, hogyan is néztek rám, de úgy éreztem magam, mint friss hús a mészárszéken. Nem ijedtem meg, de szerettem volna jó benyomást kelteni, ezért levettem a csuklyámat és lágyan elmosolyodtam, bent, meg mintha megállt volna az idő. Megfagyott a fülledt levegő. Nem akartam bajt, vagy balhét, ezért azonnal odamentem a pulthoz remélve, hogy a kocsmáros asszony szívesen fogad és talán jelzi a vendégeinek, hogy hagyjanak békében.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.animemangastyle.gportal.hu
Natsu Dragneel
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 1485
Aye! Pont : 77
Join date : 2009. Oct. 06.
Age : 27

Karakter információ
Céh:
Szint: 777
Jellem:

TémanyitásTárgy: Re: Jég Korszak   Vas. Szept. 16, 2018 6:12 pm

3. kör

Így is történt. Az asszony azonnal leteremti őket, hogy inkább a poharukat vizslassák, ne az új vendéget, aki még talán fizet is, velük ellenben. Aztán visszafordul feléd. Kedvesen megkérdezi mit kérsz, éhes vagy-e? A szakácsuk nagyon jól főz a véleménye szerint és bármit el tud készíteni az itteni alapanyagokból. Elég anyáskodó alak.
Közben el kell mennie kivinni a rendeléseket. 10 korsó sört fog két kézbe és járja körbe a helységet lepakolva az asztalokra. Igen jó erőben van a hölgy. Eközben elcsíphetsz beszélgetéseket. Egyik oldalról egy férfi arról beszél, hogy ő a fiával már elkezdett gyakorolni a közelgő téli favágó hagyományra. Ott válik majd valaki igazi férfivá. 5 napig a hegyek között az erdőben. Beszélgető partnerei kinevetik, hogy hova készül, hisz még az vagy fél év, mire menniük kell.
Máshonnan csak épphogy elcsíphetsz egy suttogó beszélgetést, ahol azt találgatják te ki lehetsz és honnan jöttél. Néha csak épphogy feléd pillantanak aztán gyorsan valahova máshova néznek, mintha ott valami roppant fontos dolgot vettek volna észre, amit alaposan meg kell figyelni.
Ahogy körbe járt a kocsmáros asszony és elfogytak a kezéből a korsók visszalép a pulthoz melléd. Érdeklődik mi szél hozott téged ebbe a távoli kis faluba.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anoya De Hielo
Elemi mágus
Elemi mágus
avatar

Hozzászólások száma : 283
Aye! Pont : 1
Join date : 2009. Nov. 13.
Age : 23
Tartózkodási hely : Fairy Tail :P (Kecskemét, Hungary)

Karakter információ
Céh: Fairy Tail
Szint: 7
Jellem: Törvényes Semleges

TémanyitásTárgy: Re: Jég Korszak   Hétf. Szept. 17, 2018 8:39 pm

- Ejnye ti semmirekellők, nézegessétek csak tovább a korsó alját, és ne bámuljátok szegény párát, még megijed! - kiált a pultos asszonyság, aki eléggé robusztus. Ha hosszú vörös haja nem érne egészen telt kebléig, azt hinném férfi, izmos testalkatáról. Hangja is olyan, mint egy hadvezéré, tiszteletre méltó, parancsoló. Nem tűnik nagyon idősnek, talán a negyvenes éveiben járhat, egyszerűen megfiatalodik, amikor mosolyog. - ne legyen miattuk ideges, csak hát eldugott kis falu vagyunk, na meg aztán nem minden nap látni erre ilyen csinos vándort. - kacsint rám. Zavartan mosolygok. Felveszem a szerepem. Idegesen összekulcsolom az ujjaim és összehúzom magam, mintha el akarnék zárkózni. - no, mit adhatok kis szívem? Majdhogynem ebéd idő van, ha éhes , itt finomat ehetsz, persze a helyi különlegességekből. -kuncog. - vagy netán csak szomjas vagy? - kérdi hatalmas mosollyal.
- Valami meleg...talán egy forró leves az igazán jól esne. - hangom akár a bársony, nem halk, nem hangos, kifinomult eleganciával ejtem a szavakat. Arcomról igazi hála tükröződik. Az asszony azonnal hátra szalad és leadja a rendelést.
- Hamarosan elkészül, addig egy forró teát? Biztosan át hűltél. Errefelé az, aki nincs hozzászokva hamar megsínyli az időjárást. - meséli.
- Nem erről van szó.- mondom, de félbeszakítanak.
- Gizelle! Még egy kört! - lengeti meg a korsóját egy alak, akivel egy kisebb csoport üldögél, beszélgetnek. Gizelle a kocsmárosasszony sóhajt, majd gyorsan kitölti az italokat és egyszerre megindul velük. Ismét lenyűgöz milyen erős. Miközben kiszolgálja az embereket fülelek.
- Fel kell készítenem Desmundot, nem akarom, hogy bármi baja essen. Bízom benne, de akkor is gyerek még, nem akarom, hogy bármilyen dolog megrémissze, azt akarom, hogy higgadt legyen minden helyzetben. - magyarázza egy férfi a társainak egy másik asztalnál.
- Ugyan hol van az még, Patrick! A Fiú pedig ügyes, nem hiszem, hogy ennyitől baja lenne. Számtalanszor láttam veled az erdőben, amikor fát vágtatok. Erős bátor, és ez csak öt nap, kutya baja sem lesz.
- De tél lesz, Jim, ennél ötször hidegebb. Francért kell ezt télen tartani... - morog a férfi.
- Nem is lenne favágók kihívása, ha nem akkor lenne. Nem óvhatod mindig mindentől, hogy válik belőle így rendes férfi? - paskolja meg barátja hátát. Szóval valami favágók bajnoksága, vagy hagyományőrzés...érdekes, mikor tovább nézelődöm, még mindig látom a rám tapadó tekinteteket, de amikor arra nézek azonnal másfelé kapják a szemüket. Nem zavar, had nézzenek, úgyis én leszek innentől a legfontosabb itt, szokjanak hozzá... Gondolataimból Gizelle ránt vissza újabb kérdéseivel.
- Szóval honnan jött kedvesem, talán ezt kezdte el előbb mesélni. - kérdi. Bár erről egy szót sem kezdtem el mondani, de sebaj.
- Tudja, ez egy hosszú és szomorú történet, nem untatnám vele.
- Ugyan kedveském, végre nem csak azt hallhatnám, hogy ki mennyi füstölt pontyot tudt kifilézni egy perc alatt... kérem! - mondja, majd le is teszi elém a nagy tál gőzölgő levest. A tányérba bámulok. Látom a tükörképem, és tudom, hogy hazugságok hosszú hadára készülök ebben a pillanatban. És ez egyáltalán nem rémiszt meg...
- Nos, a falu ahol éltem, innen nagyon messze délre, féli a mágusokat. Nehezen fogadják el, ha valaki mágiát használ, így nagyon nehéz gyerekkorom volt. Amikor felnőttem... - megakadok, szünetet tartok, fokozni akarom benne megrendülést. - félni kezdtek tőlem. Kilógtam közülük, ezért bántani kezdtek, mind a gyerekek, mind a felnőttek válogatás nélkül...
- A szülei? - kérdi letaglózva.
- Egyikük sem volt mágus...nem értették én hogyan lehettem az. Apám azt hitte valami gonosz szellem, vagy netán démontól lehet, ezért egyszer csak, amikor nagy volt már a családon a nyomás miattam, amikor már őket is gyűlölni kezdték...kiadott nekik. Azt állították meg akarnak tisztítani, hogy ettől nekem jobb lesz. És akkor... - ismét megállok, látom, hogy Gizelle szeme egyre nagyobb lesz a csodálkozástól, mintha soha nem hallott volna ilyesfajta kegyetlenséget. Lassan leült a pult mögötti székre, velem szembe. - a falusiak lekötöztek... aztán elkezdtek verni... Amikor már majdnem elsötétült volna minden, a mágiám magától a felszínre tört és...
- És... - leheli Gizelle, várva a történet végét, látok magam meleltt egy lerakott poharat, aminek az alján még van egy kis ital. Óvatosan hozzá érek és a folyadék lassan megfagy benne. Gizelle felpattant a székről és hátrált.
- Sajnálom, nem akartam megijeszteni. Kérem ne féljen tőlem! - könyörögtem. Gielle egy ideig remegő tekintettel vizslatott, aztán a pultba kellett kapaszkodnia. - én senkit nem akartam bántani, szerettem volna ha elfogadnak, akkor nem bántanék senkit! Kérem... itt, azt gondoltam egy ilyen helyen, még hasznukra is lehetek. Nem csak jeget tudok teremteni, de el is tudom tüntetni. Meg tudom önöket védeni, ha bárki fenyegetné a falut. - kicsit hangosabb lettem, s még az eddiginél is több tekintetet éreztem a hátamba, mintha többen lettünk volna a teremben, mintha az emberek bejöttek volna az utcáról...Nézésem kétségbeesett volt, könyörgő, mint egy elárvult gyereké...Gizelle tekintetében pedig mintha egy féltő anya szomorúságát láttam volna...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://www.animemangastyle.gportal.hu
Natsu Dragneel
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 1485
Aye! Pont : 77
Join date : 2009. Oct. 06.
Age : 27

Karakter információ
Céh:
Szint: 777
Jellem:

TémanyitásTárgy: Re: Jég Korszak   Kedd Szept. 18, 2018 3:46 pm

4. kör

Gizelle elmondja, hogy bár egy kis falu Hoarfrost, elég sok baj szokott itt lenni és nem egyszer kellett már egy varázsló céh segítségéhez folyamodni. Mióta Deliora elpusztította a falut és újjáépítették elég sokszor érték őket démon támadások. Hívtak is mágus segítséget, akik felszámolták, de teljesen megszüntetni nem tudták. Azóta is előszokott fordulni, igaz csak ritkábban. Évekkel korábban a városi templomban is egy démon tanyázott, aki magával a pappal, Morten atyával cinkolt össze. Ezt a nevet hallva páran köpnek is egyet. Miatta volt korábban elbarikádozva a templom. Elbontották már, de az alja még ott hever. Ebben az esetben is mágusok segítettek, bár akkor nem hívták őket, puszta szerencse, hogy erre jártak. Még korábban az időjárás bolondult meg és akkor is varázslók segítettek a helyzeten.
Gizelle jobbnak látja ezügyben a polgármesterhez fordulni, Trevorhoz. Felajánlja, hogy elkísér hozzá, addig pedig majd a szakács, aki mellesleg a férje, majd tartja a frontot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Jég Korszak   

Vissza az elejére Go down
 
Jég Korszak
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» II. Korszak

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Játéktér :: Fiore Királyság :: Hoarfrost Village-
Ugrás: