HomeCalendarGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépés

Share
 

 A szakadár nagyúr

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet
Leena
Sárkányölő
Sárkányölő
Leena

Hozzászólások száma : 440
Aye! Pont : 18
Join date : 2010. Feb. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Dragon Fang

Karakter információ
Céh: Dragon Fang
Szint: 8
Jellem:

A szakadár nagyúr - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A szakadár nagyúr   A szakadár nagyúr - Page 2 Icon_minitimeVas. Feb. 13, 2011 9:31 pm

Leena szíve egy másodpercre kihagyott. Nem akarta elhinni amit hallott. „Hogy lehet hogy ez a lány sárkányölő?” – tette fel magában a kérdést. Való igaz találkozott már más sárkányölővel is eddig életében, de hogy ez a lány is az legyen. Ahogy azon tűnődött miért nem vette észre elsőre rá kellett jönnie, hogy a sárkányölők a szagukon kívül nincs semmilyen egyéb különlegességük. Maxon is csak a szaga volt árulkodó, de más nem. Nem volt külsőjében ami árulkodott volna mágiájáról, ahogy ebben a lányban se. Ekkor eszébe jutott egy másik gondolat ami egy percre meg fagyasztotta benne a vért. Miért követi ez a lány ilyen megszállottan, hiszen semmi nincs benne ami olyan nagyon is érdekelhetne egy hadseregbelit. Ő csak egy kurtizán, semmi több. Viszont ha ő is sárkányölő ahogy mondja akkor most már a lány is tudja hogy ő mi. Tudja, hogy nem egy kurtizán hanem mágus és ráadásul sárkányölő, és ez az amiért követi.
„Jesszus, oda a terv és mind lebukunk! Nem nem… - kezdte el magát rögtön nyugtatni – Gondolkozzunk higgadtan. Tegyük fel hogy tudja ki vagyok, hogy tudja hogy sárkányölő vagyok. Ebben az esetben azonnal tudja azt is hogy én nem egy kurtizán vagyok vagy legalább is ez egy álca, és a jelenlegi helyezetett tekintve nem kell sokat gondolkodni miért kell az álca.” Gondolkozásából végül a lány zökkentette ki.
- Hé, kurtizán! Te miért nem vagy a palotában? - kérdezte ugyan azon a lekezelő hangnemben amivel eddig beszélt vele. Leenába a vér is megfagyott. „Minden sárkányra… ha most nem térek ki ezelől lebukunk. Kell valami válasz… amivel kihúzom magam… de valami itt nekem nem kerek. Eddig végig úgy beszélt Kavatkról mint akit nagyon tisztelt. Vagy is két verzió lehetése. Első azonnal futni kellett volna hogy leleplezzen minket. A második verzió hogy azért van még itt és nem száll le a nyakamról hogy még több infót gyűjtsön. Ez megmagyarázza ezt a kérdést is, tehát akkor már tud az álcáról. - Leena érezte ahogy tenyere izzadni kezd.
- Te ahhoz még túl fiatal vagy hogy… - De ekkor félbe szakította.
- Nem akarod megnézni Urnit? – kérdezte mit sem törődve Leena válaszával. „ HOGY MI VAN? Ember te tényleg ekkor barom vagy??? – kapta fel magába a vizet – Hogy a jó istenben lett ez ilyen hülye fruskából tiszt? Ha ő tiszt milyen lehet a többi? – Leena egyre bizonytalanabbnak kezdte érezni az eddig állításait. – Nem lehet ennyire hülye… ha csak nem csapdába akar csalni, hiszen ha tudja hogy csaló vagyok, már pedig ha sárkányölő akkor ő is az első perctől érezte az illatomat, valószínűleg ezért jött utánam. És az illatomból tudta hogy sárkányölő vagyok, hogy valami vele kapcsolatban nagyon nem kerek. De ha ez igaz, akkor miért beszélt arról hogy sárkánykő? Miért akarja nekem megmutatni ezt az „Urnit”? Biztos nem valami cuki állatka…” – fejtette ki magában, egyre jobban kezdett összezavarodni és mivel elégé rossz érzése volt az Urnival kapcsolatban rá bólintott a dologra.
Ahogy haladtak tovább a lány folyamatosan beszélt. Leena számára lényegtelen dolgok volt mint például a koszt. Nem is nagyon figyelt rá, tovább folytatta az agyalást. Ahogy ezen törte a fejét eszébe jutott egy emlék ami talán magyarázhatja az eddigieket. „Vagy várjunk csak… amikor először találkoztam a Maxel és azzal az idegen fiúval fogalmam se volt arról hogy ők is sárkányok. Én csak sejtettem, mert emlékeztem Asmor illatára,és minderről csak akkor bizonyosodtam meg amikor láttam a mágiájukat. Tehát ha ő még nem találkozott más sárkányölővel akkor engem se ismerhet fel. Bár azért mert én nem ismertem fel más sárkányölőket eleinte még ő fel ismerhet… de ez megmagyarázná hogy miért viselkedik így... Sőt mindnet megmagyaráz. Ha nem ismer más sárkányölőt és ő sem ismeri fel elsőre úgy ahogy én akkor már érthető miért fecseg érthető miért mond el ennyi mindnet. Azért mert még nem leplezett le. És egyébként is van valami ebben a lányban… mintha azért csapódnak hozzám hogy beszélhessen hogy ne legyen egyedül …” – elmélkedett Leena Ekkor elérkeztek ahhoz a lépcsőhöz amint még a Nagyurat látta utoljára. Leena kicsit elbizonytalanodott, hogy ha most meglátja őt joggal teheti fel a kérdést mit keres erre, és akkor újra közel kerül a lebukáshoz. „ Ó az istenit… vajon a fiúk is így megszenvednek ezzel vagy csak én szívok ennyit?! – bukott ki belőle.
- A szállás meg hát mit ne mondjak, nekünk tisztekének egész jó. Sőt biztos vagyok benne hogy a magad fajtákéhoz képest pazarnak mondható. Ja egyébként a nevem Nerissa. – mondta . Leena kicsit meg illetődött.
- Leena. – feleli tömören. Át haladnak a tróntermen ahol egy lépcső soron át haladva súlyos fém ajtók elé érkeztek. A kislány csak egyszerűen belöki. Leenának nem kerülte a el a figyelmét a mozdulat, és ebből arra következtetetett a kislánynak tényleg van ereje. A teremben egy hatalmas fémszerkezet várta őket. Leenának azonnal gyomor görcse lett.
- Egy Szaturnusz-ágyú... hát nem szééép? - ámult Nerissa. - Persze nem olyan jó, mint egy Jupiter, de azok a buta rojalisták így is meg fognak lepődni! – mondta, és Leena egy percig nem kételkedett szavaiban. „Ezt azonnal jelentenem kell, egyáltalán nem akarom megtudni mire képes az az izé…”
Leena néhány percig még álldogált és figyelte ahogy néhány ember vagy talán mágus sündörög a gép körül. Valószínűleg karbantartást végeztek.
- Most mennem kell. – jelentette kis a kislányka. – Készülnöm kell a Nagyúrhoz.
- Ó milyen bájos kurtizán… - vetette oda Nerissa Leenának.
Leena ügyelt arra hogy amíg ki nem kerül a látószögéből járás ugyan olyan legyen mint eddig de amint megfelelő távolságba került rá gyorsított. Egyenesen vissza fele a szobájukba tartott. Amikor belépett a szobába már Dead és Hirosi és ott volt.
- Sziasztok fiúk!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Elfman
Ex-mesélő
Ex-mesélő
Elfman

Hozzászólások száma : 315
Aye! Pont : 1
Join date : 2010. Sep. 20.
Age : 30

A szakadár nagyúr - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A szakadár nagyúr   A szakadár nagyúr - Page 2 Icon_minitimeKedd Feb. 15, 2011 9:12 am

Az utasításotok értelmében itt az idő, hogy leadjátok a jelentést... ez a post egy kicsit rendhagyó lesz, ugyanis azt szeretném, ha egy rövid írást foglalnátok bele arról, amit eddig megtudtatok a városban uralkodó helyzetről és a tisztekről. Figyeljetek rá, hogy senki ne vegyen észre titeket, és ne találják meg nálatok a papírokat. Természetesen, akár egy igazi jelentésnek, tényszerűnek és rövidnek kell lenniük.
Ezután beszéljétek meg, hogy ki adja le a jelentéseket, hiszen ha többen mentek, azzal nagyobb figyelmet hívtok fel magatokra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leena
Sárkányölő
Sárkányölő
Leena

Hozzászólások száma : 440
Aye! Pont : 18
Join date : 2010. Feb. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Dragon Fang

Karakter információ
Céh: Dragon Fang
Szint: 8
Jellem:

A szakadár nagyúr - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A szakadár nagyúr   A szakadár nagyúr - Page 2 Icon_minitimeCsüt. Feb. 24, 2011 3:23 pm

Hirosi és Dead már várták őt. Leena belépett a szobába és halkan becsukta maga mögött az ajtót. Arca gondterhelt volt, de Hirosié se különbözött tőle. Leült az ágyra és kifújta magát.
- Mit sikerült megtudnotok? – fordult a fiúkhoz.
Dead válaszolt elsőként. Elmondta, hogy ő először a kastély járta be. Több tűzrakásra alkalmas helyet is talált, ez nem volt túl biztató hiszen ezeken a helyeken az íjászok tűzés nyíllal támadhatnak a hadsereg embereire. Leena elgondolkodva hallgatta Deadet, véleménye szerint ezzel komoly sérüléseket adhatnak a hadseregnek és Leena teljesen osztotta véleményét. Leenát aggodalommal töltötte ez a tény. Ugyanakkor Dead hozott biztató információkat is, hiszen felfedezett egy szervezetett a városon belül akik nem nagyon szimpatizálnak a nagyúrral. Sőt kifejezetten ellene vannak és nem támogatják terveit. Talán ezzel a szervezettel még komolyan kapcsolatba is léphetnének, és segítenének a hadseregnek azzal hogy ők belülről támadják a nagyúr. Dead egy részeg tiszttől azt is megtudta hogy a hadseregben több mágus is van ami viszont nem túl biztató. Tekintve hogy a mágusok számáról és mágiájukról nem tudnak semmit, de már az is sokat segített a helyzeten hogy tudnak a veszély eme forrásáról is. Bár Dead nem volt száz százalékig biztos ennek az információnak a hitelességében mert egy eléggé részeg tiszt árulta el neki.
Ez után Leena következett, és beszámolt mindenről a fiúknak. Elmondta hogy körülbelül 1500 katona van a várban de arról nincs tudomása hogy máshol a városban lennének e még katonák. Amikor a katonákat szemlélte össze futott egy lánnyal aki sárkányölőnek valta magát. Ez pedig a legkevésbé sem jó jel, egyrészről mert a sárkányölők nagy fizikummal rendelkeznek más részt megosztotta minden kételyét a fiúkkal. Bár kissé nehezen kezdett bele, végül sikerült elmondani hogy attól fél lebuktak. A sárkányölő számára leírhatatlan módon maga fedte fel kilétét majd pedig meg mutatta neki a Szaturnuszt is, amiből az gondolja nem jött ré hogy valójában kémek, még is lehet hogy ez csak egy csapda volt amibe Leena szépen bele sétált. Ugyan is ő most egy kurtizánt játszik, és azokat ne igen szokta érdekelni az ilyes fajta katonai dolgok. Ugyanakkor elmondta fiúknak azt is hogy a sárkányölőknek nagyon éles szaglásuk van, és akár embereket is megtudnak találni a szaguk alapján. Ebből kifolyólag egymást is feltudják fedezni anélkül, hogy elmondják egymásnak az igazságot, bár ő csak azóta ismeri fel a sárkányölőket mióta találkozott egy másik sárkányölővel. Nem biztos benne, de ha abból indul ki hogy a lány még nem találkozott más sárkányölőkkel és hozzá hasonlóan ő sem ismeri fel elsőre a sárkányölőket akkor még van nem buktak le. Leenán mondandója végére egyre borultabban látta a dolgokat, de Hirosi igyekezett őt megnyugtatni. Miután nagyjából megnyugtatta a lányt ő is elmondta mit talált.
Hirosi több mint háromszáz mágiával felerősített fegyverről szerzett tudomást, ami csak tovább növelte Leena aggodalmát. Ezek mellett ötven csatára kitenyésztett lovat és rengetek harci szerszámot fedezet fel. Köztük dárdákat, rövid kardokat és pajzsokat, de a legrosszabb az volt hogy renget mágikus lőfegyvert is talált. „Tehát nem véletlen hogy a nagyúr ilyen maga biztos, ez a férfi nagyon is okos és nem csak nagyszája volt amikor a király ellen fordult” – jegyezte meg magába Leena. Hirosi elmesélte, hogy a katonák egytől egyig már-már istenként tisztelik Kawakat. Külön papjai vannak akik mindenhol azt hirdetik minden kővetőjének harcolnia kell érte és ha kell az életét adnia. Leena teljesen elhűlve hallgatta Hirosi szavait. Leena egyszerűen nem bírta felfogni, hogy lehetnek az emberek ilyen vakok? Hogy dobhatják oda egy olyan embernek az életüket, aki egyáltalán ne törődik vele hogy élnek e vagy hallnak e? Végül a két fiú zökkentette ki a beszélgetésből.
- Ki adja le az infót? – kérdezte Dead.
- Nem tudom, én kicsit feltűnő vagyok ebben a ruhában. – Felelte Leena.
- Szerintem majd én leadom, én vagyok a legkevésbé feltűnő. – válaszolta Hirosi, azzal gyorsan lekörmölte tő szavakban a hallottakat. A fegyverek egymás után felsorolta és amihez tudták a létszámot zárójelben mögé írta. Amikor elkészült körbe adta és miután Leena és Dead is rábólintott elindult.
- Vigyázz magadra! – mondta Leena mielőtt becsukta volna az ajtót.
- Ne aggódj! Hamarosan itt leszek! – válaszolta.
Amíg Hirosi leadta megbeszélt információkat Leenának a nagyúron járt az esze. Egyszerűen nem bírta megérteni mi vehette rá a katonákat hogy mellé álljanak. Számára teljesen idegen volt hogy egy emberért akit csak névről vagy arcról ismer, eldobja az életét. Egy olyan emberét aki csak a saját érdekivel törődve küldi harcba emberit.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hiroshi Raidon
Elemi mágus
Elemi mágus
Hiroshi Raidon

Hozzászólások száma : 66
Aye! Pont : 2
Join date : 2010. Aug. 13.
Age : 25

Karakter információ
Céh: Titan Nose
Szint: 2
Jellem:

A szakadár nagyúr - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A szakadár nagyúr   A szakadár nagyúr - Page 2 Icon_minitimeCsüt. Feb. 24, 2011 8:38 pm

Leena, kicsit gondterheltnek látszott, mikor belépett a szobánk ajtaján, majd az ágy végébe leülve, kicsit kifújta magát.
- Mit sikerült megtudnotok? - Kérdezte végül, felén fordulva.
Elsőként Dead ragadta magához a szót.
– Én a kastélyt jártam be. Több tűzrakásra alkalmas helyet fedeztem fel, a tornyokban. Ilyen módon, az íjjászok, akár tüzes nyíllal is támadhatnak a tornyokból, ami nagyobb sérülést okozhat, a sereg tagjainak. - Figyelmesen hallgattam, amit Dead mondott és bár eddig semmi bíztatót nem mondott, minden esetre értékes információkat szerzett. Ezzel viszont még nem volt vége beszámolójának, mivel bíztató dolgokat is mondott. - Továbbá, van egy szervezet, a városon belül, mely szembe fordul a nagyúrral. Velük talán érdemes lenne tárgyalni. Továbbá majnem biztos vagyok benne, hogy mágusok is vannak a seregben ~ Majdnem? ~ - ezt az információt, egy részeg katonának köszönhetjük. ~ már értem >.> ~ Kicsit el gondolkodtam, azokon, amiket Dead mondott. Ha igaz, amit a részeg katona állított, jó, hogy erről tudunk, de sajnos, így felvetődik az újabb probléma. A mágusok létszámáról és arról, hogy milyen mágiát is használnak, semmit nem tudunk. Gondolataimból, Leena hangja rántott vissza, mikor ő is bele kezdett a "jelentésbe". Elmondta, hogy nagyjából 1500 katona van a várban, de arról nem szerzett tudomást, hogy a váron kívül, bárhol lennének e még többen. Ezen kívül, elmondta, hogy amíg a katonákról gyűjtötte az információkat, összefutott egy lánnyal, aki sárkányölőnek mondta magát, vagyis olyan, vagy legalábis hasonló, mint Leena. Elmondta, hogy ez már csak azért sem jó, mert a sárkányölők, rendkívüli fizikummal vannak megálldva és egy kis habozás után azt is közölte, hogy talán lelepleződtünk. Mivel a lány saját maga fedte fel, csak úgy a kilétét, majd a Szaturnuszt is megmutatta neki, ami egy nagy ágyú. Igaz, hogy kissebb teljesítményre képes, mint egy Jupiter, de akkor is veszélyes fegyver. Ezekből, azt hihetnénk, hogy nem lepleződtünk le, de Leena állítás szerint, lehet, hogy ez az egész csak egy csapda volt. Többek közt azal is alá támasztotta, hogy a sárkányölőknek, páratlanul éles a szaglásuk és így egymást is könnyen ki tudják szúrni, bár ha az a lány most találkozott először másik sárkányölővel, akkor nem biztos, hogy lelepleződtünk. Láttam, hogy ahogy Leena mondja, a vége felé egyre sötétebben látja a dolgokat, mire nyuktatgatni kezdtem. Mikor úgy tűn, hogy kicsit jobban van, bíztatóan rámosolyogtam, majd hozzá láttam az én beszámolómhoz, mejben személyes véleményem szerint, semmi bíztató nem volt.
- Én a fegyverraktárat és az istállót jártam be, de nem sok bíztató dolgot találtam. - Kezdtem bele, majd egy kis szünet után folytattam. - Több, mint 300 mágiával felerősített fegyvert találtam, valamint nagyjából 50, csatára kitenyésztett lovat. Továbbá, sok egyéb fegyvert, dárdákat, rövid kardokat és az azokhoz való páncélt találtam, de még így is az előbb említett mágiával felerősített fegyverek a főbb veszélyforrás. Ezen felül, egy eléggé ... khüm... érdekes szertartás keretében, azt is megtudtam, hogy a katonák, a papok és az emberek nagy része, egyenesen istenként tiszteli ezt az embert. A papok azt hirdetik, hogy a Nagyúr, minden követőjének harcolnia kell, amíg ők a hitetleneket veszik kezelésbe. Mert a papok szinte mind mágiahasználók, így ez csak még jobban megnehezíti a dolgunkat.
Miután befejeztem, a többiek elgondolkodtak és en is összegeztem magamban, mindhármunk beszámolóját, majd a csendet végül, meglepő módon Dead tört meg.
- Ki adja le az infót?
- Nem tudom, én kicsit feltűnő vagyok ebben a ruhában.
- Szerintem, majd én leadom... én vagyok a legkevésbé feltűnő. - vállalkoztam végül a feladatra, majd előkaptam egy papírt és egy ceruzát, hogy gyorsan leírjam a hallottakat. Egymás alá írtam a fegyvereket és a katonákat és amihez tudtuk a létszámot, azt zárójelben mögé írtam. Miután végeztem, körbe adtam társaimnak, hogy minen stimmel e, majd miután rá bólintottak, gondosan összehajtogatva a papírt, elrejtettem, övem mögé, hogy még csak véletlenül se talája meg nálam senki és elindultam az ajtó felé.
- Vigyázz magadra! - Szólt utánam Leena.
- Ne aggódj! Hamarosan itt leszek! - Feleltem mosolyogva, ahogy kiléptem az ajtón, majd elindultam a piactér irányába, hogy a megbeszéltek szerint, leadjam a jelentést.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dead Shadorick
Fekete Mágus
Fekete Mágus
Dead Shadorick

Hozzászólások száma : 333
Aye! Pont : 10
Join date : 2010. Aug. 14.
Age : 29
Tartózkodási hely : titok

Karakter információ
Céh: Skull Order
Szint: 4
Jellem:

A szakadár nagyúr - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A szakadár nagyúr   A szakadár nagyúr - Page 2 Icon_minitimeSzomb. Feb. 26, 2011 12:33 am

Első vendégem a férfi nemű táram volt, nem igazán törődtem vele, talán azért, mert szememben jelentéktelen volt. Igazság szerint nem tudom ennek mi volt az oka, hiába kutattam az elmémben erre utaló okot egyszerűn nem találtam. Szerencsére nem kellett sokáig keresgélnem megérkezett a hölgy is. Bár ő sem mozgatott meg bennem semmiféle rúgót, megjelenése azt jelentette teljes a létszám. Ha pedig teljes a létszám ideje megbeszélni, ki mit látott. Valójában az egész dolog csak azért érdekelt, mert ez bizonyította, hogy közeledünk a feladatunk végéhez. Ha pedig a feladatunkkal végeztünk megkapjuk a jutalmunk, amit ajánlok, hogy jó nagy legyen!
A lány és a kölök arca is gondterheltnek tűnt. Minden bizonnyal átélik, mit éreznek a lakosok, illetve milyen áldozatai is lesznek a két seregnek. Jómagam efféle dolgokkal nem törődöm, hisz megvannak a saját bajaim. Nem kellett sok idő, hogy a Leena nevezetű igen kihívó ruhával rendelkező hölgyemény egy kérdéssel hosszú beszédre késztessen minket a felfedezéseinkkel kapcsolatban. Szó mi szó, először valóban egymással kell tudatnunk az információkat, hogy azokból kiszűrjük a hasznost és a hasztalant.
Az első beszédet én vállaltam magamra. Elárultam nekik, hogy a kastélyban tűzrakásra alkalma helyek vannak, amiket nyilván nem téli fűtésre akarnak használni. Csakis hadászati céllal, hogy az íjászok pusztító erejét megnöveljék a tűz segítségével. Mind a fából készült hadászati eszközökre, mind pedig az emberekre tekintve veszélyes a tűz, ezért hát jobb vele vigyázni. Továbbá elárultam nekik, hogy találkoztam egy lázadó szervezet néhány tagjával is, akikkel érdemes lenne tárgyalásokat kezdeményezni. Ráadásul még a részeg tiszt által varázslókkal kapcsolatos információját is szóvá tettem.
Utánam a sárkányölő nő következett, aki nem túl bíztató hírekkel szolgált. Azt mondta a várban 1500 katona van, ám nem tudja a városon kívül nincsenek-e további egységek. Ráadásul egy hozzá hasonló sárkányölővel is találkozott, ilyen módon a tiszt által említett információ hitelesnek tűnt. A mágusnőnek pedig nemcsak, hogy fizikai ereje hatalmas, de Leena szerint az is lehet, lebuktak. A társamnak ugyanis maga a varázslónő árulta el, hogy mi is pontosan, sőt még a Szaturnusznak nevezett fegyvert is megmutatta neki. A kurtizánok ugyanis nem igazán szokták érdekelni az efféle dolgok, ám ő mégis megtekintette azt. Ám úgy gondolom, ezt ráfoghatja arra, hogy a kisasszonynak elragadó aurája volt, s ezért követe, ám még nem akarta elárulni a számára tökéletes kibúvót. Ami pedig a szagát illeti, ráfoghatja arra, hogy nemrégiben elég sok időt töltött egy különös mágussal. Minden gondolatom nem tettem szóvá, sőt tulajdonképpen egyiket sem. Végül a lányt a csapat utolsó tagja nyugtatta le.
Hiroshi ezek után maga is belekezdett az ő információhalmazának „közzétételére”. Számadatai kissé megleptek, több mint háromszáz mágikus fegyver, több mint ötven csatára kitenyésztett ló és rengeteg egyéb hadászati eszköz. elárulta, hogy a katonák egytől egyig istenként tisztelik a nagyurat. Ez leginkább a harci moráljukra hatott ki, amelynek nagy jelentsége van egy ilyen csatában. Kiderült, hogy a személyes papjai ind mágiahasználók és leginkább a hitetlenek térítésével foglalkoznak.
A két társam látszólag magába mélyedt, próbálták az infót minél jobban az agyukba kényszeríteni, hogy ne feledjék el. Jómagam is ekképp tette, ám mivel életem során nem sok dolgot jegyeztem meg, így nekem jóval hamarabb ment. A híres mágusok, fontos politikusok, gazdag emberek, gyönyörű, illetve hihetetlen erejű mágusok és minden egyéb világgal kapcsolatos dolog helyett efféle infókkal tömtem teli a fejem. A nagyvilág sosem érdekelt, mindig magamra koncentráltam, így a feladatomra is, amelyekből sokat jegyeztem meg.
Végül rövid elmélkedés után a csendet is megtörtem. Megbeszéltük, hogy Raidon fog elmenni a találka pontjára, majd ő gyorsan papírra is vetette a hallott információkat. Természetesen kettőnknek is megmutatta a lapot, hogy lebírjuk ellenőrizni, ám nem kellett rajta javítást eszközölni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Elfman
Ex-mesélő
Ex-mesélő
Elfman

Hozzászólások száma : 315
Aye! Pont : 1
Join date : 2010. Sep. 20.
Age : 30

A szakadár nagyúr - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A szakadár nagyúr   A szakadár nagyúr - Page 2 Icon_minitimeKedd Márc. 01, 2011 11:52 am

Hiroshi: Elindulsz a papírokkal, és a nagy kavargásban nehezen, de odatalálsz a megfelelő asztalhoz. Egy idős asszony ücsörög ott, aki meglátva téged rögtön átnyújt egy kis vászontáskára való almát.
- Áh, már vártam! Parancsoljon, úrfi... ezer gyémánt lesz.
A kezébe adod az összehajtogatott papírt, amit egy követhetetlen kézmozdulattal eltűntet a ruhája ujjában.
- Köszönöm, úrfi! Aztán vigyázzon az almákra!
Az almák közül egy papír sarkát pillantod meg. A piacon túl sok ember van, nem lenne biztonságos megnézni... azért a városban rengeteg eldugott sarok van, így találhatsz alkalmat rá, hogy megnézd.Küldetésetek véget ért. A zsoldot a levél mellett találjátok... sok sikert a kijutáshoz. Oh, és pusztítsátok el ezt a jegyzetet.


- Rauck őrnagy


A jutalom rendben megvan az almák alatt, de most mi legyen? Bent rekedtetek egy ostromlott városban. Mit teszel?


Leena, Dead: Pár perccel azután, hogy Hiroshi elindult a jelentéssel, máris vendégetek akad: két katona ront be, majd rögtön rátok is förmed:
- A foglyotok csak tátog mint egy partra vetett hal! Elvarázsoltátok, vagy mi...?
Rögtön kaptok is az alkalmon, és beismeritek, hogy így van.
- Na hát akkor nagyon gyorsan vegyétek le róla a mágiát! Istenverte mágusok... - morog még magában, miközben elindul kifelé. Egyenesen a börtönökbe vezet titeket, ahol az őrnagy vár rátok, bilincsbe verve.

Döntsétek el mit tesztek. Megpróbáltok valahogy megszabadulni az őröktől, hogy egyedül maradjatok az őrnaggyal? Vagy megpróbáljátok Hiroshit idehozatni valahogy? Esetleg valami teljesen más tervetek van?Postjaitok addig tartsanak, hogy leírjátok a szándékotokat. Vegyétek figyelembe, hogy Hiroshi nem tud róla, mi a helyzet Leenával és Deaddel, és fordítva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leena
Sárkányölő
Sárkányölő
Leena

Hozzászólások száma : 440
Aye! Pont : 18
Join date : 2010. Feb. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Dragon Fang

Karakter információ
Céh: Dragon Fang
Szint: 8
Jellem:

A szakadár nagyúr - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A szakadár nagyúr   A szakadár nagyúr - Page 2 Icon_minitimeHétf. Márc. 14, 2011 7:30 pm

Leenát elmélkedésből az ajtó dörömbölés ébresztette fel. Leena megszeppenve pillantott az ajtó elé, felpattant de még mielőtt egyet is léphetett volna két dühös katona vágta ki az ajtót. Éles csattanással lökődött vissza a falról, de Leenát nem ez ijesztette meg. Már épp meg akarta kérdezni miért jöttek de az őrök megelőzték.
- A foglyotok csak tátog mint egy partra vetett hal! Elvarázsoltátok vagy mi …? – förmedt rájuk a két őr. Leenában egy másodperc alatt megfagyott a vér, erre senki nem számított és teljesen váratlanul érte őket. Villám gyorsan kellett gondolkodnia, minden másodperc késés a hitelességét vonja kétségbe, ha most elrontja akkor mind lebuknak. Ráadásul Hiroshi sem volt ott. Agyában a cikázni kezdtek a gondolatok. [color=LightSeaGreen] „ Ez nem volt a tervben basszus! Most mit akar az ezredes? Ha azt mondjuk igazuk van akkor oda vezetnek minket, de Hiroshit, hogy fogjuk értesíteni, akár az is meglehet azt hiszi elkaptak minket. De ha tagadunk akkor rögtön gyanússá válunk, és csak percek kérdése mikor bukunk le” – vezette végig magában gyorsan, jobbnak látta a kevesebb kockázattal járó lehetőséget választani.
- Ugyan már jó uraim – kezdte nyájas hangon – valamivel el kellett kussoltatni az út alatt, ne hogy ránk hozza király katonáit. Talán olyan nagy baj ez? – közben csípőjét billegetve eléjük lépkedett.
- Na hát akkor nagyon gyorsan vegyétek le róla a mágiát! Istenverte mágusok... – morogta az egyik katona magában. Ekkor viszont eszébe jutott Leenának, hogyan oldhatná meg, hogy Hiroshit is a cellához vezessék. „Két verzió van, vagy értenek a mágiához vagy sem, de az átlag ember nagy többsége nem ismeri tüzetesen a mágia típusait és formáit nagy valószínűséggel ők is sötétek hozzá… Ez viszont előnyt jelent nekünk!”
- Ó hát az nem megy olyan könnyen, ezt a varázslatot csak az a két ember szüntetheti meg, akik rá tették.
- Mi van? – hördült fel az egyik őr.
- Az hogy szükségünk van harmadik társunkra is ahhoz, hogy megszüntessük varázslatot.
- Majd én elkerítem.– szólt közbe tömören megfogalmazva a választ Leenának, és azzal már indult is ki az ajtón. A katonáknak nem volt idejük reagálni, így hát kénytelenek voltak elfogadni a helyzetet.
- Akkor indulhatunk Uraim? – kérdezte kacér hangon Leena, mire azok csak morgolódva megindultak Leena előtt. „Nem lesz ennek jó vége … nagyon rossz előérzetem van. – aggodalmaskodott Leena, ugyan akkor kezdett kirajzolódni mit akar az öreg – Talán azt akarja, hogy vigyük ki, mondjuk más oka nem lenne amivel ezt eljátszotta. Bár kit tudja lehet egyszerűen csak tényleg nem akar semmit mondani nekik, és csak a hülye katonák kevertek bele minket. – de sehogy se akart össze állni neki a kép – Nem értem én ezt az egészet. Nem az dolgunk, hogy kémkedjünk? Ó anyám csak jussak ki innen … - sóhajtott fel magában Leena. Eközben megérkeztek a börtönhöz. Az őrök kinyitották a cella ajtaját, Leena elborzadt az ezredes állapotától. Bilincseken lógva agyon verve találta, arcán látszódott a fáradság és a folytonos fájdalom. Egy pillanatra meg csillant a szeme amikor meglátta Leenát de azonnal el is folyatta. Leena igyekezett rideg kifejezéstelen arcot vágni, és reménykedett magában hogy Hiroshi minél hamarabb megérkezik Deaddel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hiroshi Raidon
Elemi mágus
Elemi mágus
Hiroshi Raidon

Hozzászólások száma : 66
Aye! Pont : 2
Join date : 2010. Aug. 13.
Age : 25

Karakter információ
Céh: Titan Nose
Szint: 2
Jellem:

A szakadár nagyúr - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A szakadár nagyúr   A szakadár nagyúr - Page 2 Icon_minitimeSzer. Márc. 16, 2011 11:39 pm

A piactér, szerencsére nem volt túl messze, az ideiglenes szálláshelyünktől, de hála a nagy tömegnek, nem volt épp a legkönnyebb feladat megtalálni az asztalt, ahol az információkat kellett leadni. ~ Csak tudnám, miért ilyenkor van itt ennyi ember? Ilyenkor bezzeg nem tudnak egy festménynek imádkozni a templomban.~ Morogtam magamban, de végül sikerült keresztül gázolnom az emberek tengerén és elérnem, azt a bizonyos asztalt.
Egy idősebb hölgy üldögélt az asztalnál, mintha várna valamire, vagy valakire és mikor közelebb mentem, meg is tudtam, mire várt. Ahogy mellé léptem és felnézett rám, boldogan nyújtott felém egy kisebb vászontáskára való almát.

- Áh, már vártam. Parancsoljon úrfi! Ezer gyémánt lesz. - Olyan gyorsan történt a dolog, hogy először le sem esett mi van, majd egy pár másodperces bambulás után rájöttem, hogy neki kellene átadnom a papírt, rajta az információkkal. Balommal elvettem tőle a szatyrot, jobbommal pedig, észrevétlenül kihalásztam a kis papírdarabot, aztán nem túl feltűnő módon, átadtam a hölgynek a papírt, aki egy szemvillanás alatt eltüntette azt a ruhájába.
- Köszönöm, úrfi! Aztán vigyázzon az almákra! - Mondta mosolyogva, majd hátat fordítva nekem, lassú, bicegő léptekkel, odébb állt.
A szatyorba bepillantva, észre vettem egy, az almák közül kikandikáló papírdarab sarkát, ami felkeltette a kíváncsiságomat, ám nem tudtam ott megnézni, vajon mi lehet azon a papíron, hála a sok embernek, akiknek épp nem volt jobb dolga, mint a piacon szórni a pénzét. ~ Jobb lesz, ha keresek, valami nyugisabb helyet. ~ Indultam meg ezzel a gondolattal és meg sem álltam, amíg el nem értem egy magányos sikátorig, ami pont kapóra jött nekem. Oda behúzódva, kihalásztam a papírdarabot az almák közül, majd olvasni kezdtem.
"Küldetésetek véget ért. A zsoldot a levél mellett találjátok... sok sikert a kijutáshoz. Oh, és pusztítsátok el ezt a jegyzetet."
- Rauck őrnagy
Olvastam el a rövid üzenetet, majd a papírt apróra hajtva, eltettem az övem mögé, oda, ahol nemrégiben a jelentésünk rejtőzött. Egy a sikátorban lévő kuka mögé húzódva, ellenőriztem le, hogy meg van e az összeg, ami hiánytalanul ott hevert az almák alatt. ~ Na eddig jó... de most mi legyen? Itt vagyunk egy rakás pénzzel, az ellenséges vonalak mögött és nekem lövésem sincs, hogy kéne kijutnunk innen.~ Gondoltam végig magamban a dolgokat, majd egy rövidebb idő után úgy döntöttem, a legjobb, ha vissza megyek a szálláshelyünkre. ~ Leena-val és Dead-el biztos kitalálunk valamit... és igaz, hogy az almák miatt senki nem venné észre, de a legjobb lenne a jutalmunkat is biztos helyre rakni, mielőtt véletlenül elkapnak vele.~ Léptem ki ezzel a sikátorból és indultam meg a barak irányába. ~ Azért jobb lesz, ha nem találkozom szembe túl sok őrrel... ha elkapnának ezzel és átkutatnák, akkor nekünk végünk. ~ Néztem a kezemben lévő szatyorra, majd előre fordítottam tekintetem és kicsit gyorsabb léptekkel haladtam tovább, hogy elmondjam társaimnak, mi a helyzet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Elfman
Ex-mesélő
Ex-mesélő
Elfman

Hozzászólások száma : 315
Aye! Pont : 1
Join date : 2010. Sep. 20.
Age : 30

A szakadár nagyúr - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A szakadár nagyúr   A szakadár nagyúr - Page 2 Icon_minitimePént. Márc. 18, 2011 10:01 am

Hiroshi:

Alig hogy elindulsz, egy kemény kéz szorítja meg a válladat...
- Te gyütté azzal a fogollyal, na gyere csak! A kis barátnéd aszonta te is kellessz hogy leszeggye a varázslatot.
Amint bármi jelét látja hogy vele mész, rögtön elindul a palota felé. Hamarosan meg is érkezel a várbörtön egy kőfalú cellájába, ahol Leena, az őrnagy, és - a kísérőddel együtt - három őr van.

Miután Hiroshi megérkezik, odamorog társainak a magatartása alapján vezető rangú őr:
- Kifelé, csürhe, majd én megpuhítom a tatát.
- De...
- Ne pofázz vissza! Azt mondtam tűnés! Ha azt hiszed hogy neked itt bármi szavad is van mehetsz sírni a Nagyúrhoz!
Az őrökön látszik, hogy szívesebben sétálnának be egy sárkány barlangjába, mint hogy ezt tegyék, így némileg tétovázva, de kimennek.
Az ott maradt fickó hosszan kifújja a levegőt, ledobja a sisakját, és rágyújt egy cigire. Egyik kezével csettint, miközben kifújja a füstöt, majd rövid idő múlva hangok harsannak fel.
"Kegyelem" - nyögi az őrnagy hangja, de annak meg sem mozdul a szája.
"Na végre" - üvölt az őr, de az csak nyugodtan, hamiskás mosollyal dohányzik. "Beszélj!"
Ezután változatosan követik egymást a csattanó, ordító hangok, mintha egy kínzáson lennétek.
- Ezzel megvolnánk... Oh, érdekes az ízlése a hölgynek - méri végig szemtelenül vigyorogva a dohányzó fickó Leenát. Egy viszonylag fiatal, hosszú barna hajú, kissé rosszfiús arcú férfiről van szó. Hangneme teljesen megváltozott, az eddigi nyers, üvöltős stílusból egyfajta kedvetlen vagányra vedlett.
- Az úr a helyi ellenállás tagja, akkor fedte fel magát, amikor ebbe a cellába raktak - mondja az őrnagy.
- Elnézegetve a királyi sereget, nem sok jövőm lenne Kokawa oldalán - rántja meg a vállát a tag.
Az őrnagy rosszallóan mered rá.
- Akár hogy is... mondják el gyorsan mit tudtak meg eddig.
- Kétlem hogy bármi olyat tudnak, amit én nem mondtam még el - morog a fickó, miközben eltapossa a csikket.
Pár szóban elmondjátok miről van szó, de néhánynál információnál meglepődik még az "őr" is.
- Ágyú? Puskák? Máguspapok... nincs valami sok mozgásterem, én nem láttam ezeket - mentegetőzik végül egy rövid szünet után.
Ezután Hiroshi beszámolhat a levélről is, amit az őrnagy dühösen fogad.
- Az a vadbarom Rauck...
- Ilyen kölköknek nem kéne egy ostromlott várban grasszálniuk, még ha mágusok is - csóválja a fejét a fickó, miközben megint rágyújt. - Na figyeljetek...
Elmagyarázza az utat egy, a fal tövénél lévő utcában álló házhoz.
- Ott mondjátok az öreg Carlnak, hogy én küldtelek titeket, és hogy ki akartok jutni a várból. Az se baj, ha mások nem hallanak közben. Ja, amúgy Mikel Svensson - mutatkozik be megkésve.
- Gyanús lesz, ha túl sokáig maradnának, köszönöm-
Ekkor félbeszakítja saját rémült hangja: "Ne, csak az ujjamat ne! Mindent elmondok!"
- Khm... nem sok ez egy kicsit? Nos, szóval köszönöm amit tettek, a Király igazán hálás lehet, hogy ilyen alattvalói vannak. Remélem a főhadiszállás komolyan veszi a jelentésüket.

Postotok azzal érjen véget, hogy bekopogtok a házba.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leena
Sárkányölő
Sárkányölő
Leena

Hozzászólások száma : 440
Aye! Pont : 18
Join date : 2010. Feb. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Dragon Fang

Karakter információ
Céh: Dragon Fang
Szint: 8
Jellem:

A szakadár nagyúr - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A szakadár nagyúr   A szakadár nagyúr - Page 2 Icon_minitimeHétf. Márc. 21, 2011 9:18 pm

Nem is kellett sokat várnia, Hiroshi néhány percen belül meg is jelent. Leena meg eresztett felé egy segélykérő pillantást, remélve Hiroshi majd ki tudta találni valamit, hogy innen hogyan tovább. Hiroshit egy láthatóan magasabb beosztású őr kísérte.
- Kifelé, csürhe, majd én megpuhítom a tatát! – szól oda ingerült a többi őrnek.
- De... – kezdte az egyik bátortalanul, de nem tudta befejezni.
- Ne pofázz vissza! Azt mondtam tűnés! Ha azt hiszed hogy neked itt bármi szavad is van mehetsz sírni a Nagyúrhoz! – dörrent rá a katona. „Milyen kedves…” – jegyezte meg magában fanyarul Leena, kifejezetten ellenszenves volt neki az őr. Ugyanakkor a katonák nem kérették sokáig magukat, arcukon látszott a félelem és talán örültek is, hogy megszabadulhatnak a tőle.
Amikor már jó messze járhattak a cellától az őr egy hevenyészet mozdulattal ledobta sisakját a földre majd rá gyújtott. Leena teljesen ledöbbent a mozdulattól. „ Ez meg mi a jó eget csinál?” villant át a fején a kérdés. Az őr kezét magasba emelve csettintett, Leena értetlenül állt, nem tudta eldönteni, hogy akkor most ez neki szól-e vagy sem. Kérdőn tekintett Hiroshira de ő se tudta miről van szó, így hát csak bizonytalanul megvonta vállát.
De ami ezután következett attól már teljesen lehidalt. Az őrnagy nyugodt és rendezett arckifejezéssel szólalt meg.
- Kegyelem. – nyögte kérlelve, de arcán semmi nem látszott.
- Na végre! – felelte erre a katona elégedett hangon, de közben nyugodt arca bámulta a plafont és cigarettázott. – Beszélj! – szólalt meg parancsoló hangon de arcén még mindig az a nyugodtság ült. „ Ezek meg még is mi a jó istent csinálnak? Megkattantak?” – de amint ki mondta magában a kérdést már meg is találta a választ.
Színészkedetek, ezt az egész vallatás csak egy színjáték volt. „De akkor ez azt jelenti, hogy ő is a király embere…” – döbbent meg a felismerésen. Leena elhűlten figyelte a tökéletesen előadott jelentett, ahogy a katona az őrnagyot faggatja, ütések és pofonok hangjai közepette. Biztosan tudta, hogy szemernyi kétség sem merül fel az folyosó végén álló őrökben, hogy mi történik a cellában. Leena egy idő után már azon agyalt, vajon most csinálják először vagy már többször is előadták ezt a kis jelenetetett, tökéletesen nyújtották a szerepüket.
- Ezzel megvolnánk... – szólalt meg egyszer csak a katona lehalkítva hangját, majd tekintete Leenára tévedt. - Oh, érdekes az ízlése a hölgynek – mondta lazán és végig mérte. Leena érezte, ahogy a férfi szeme jó formán tapogatja őt, és egyre kínosabban érezte magát.
- Tegyél le róla! – sziszegte fenyegetően a katonának, a férfi már válaszra nyitotta volna a száját, amikor az őrnagy közbeszólt.
- Az úr a helyi ellenállás tagja, akkor fedte fel magát, amikor ebbe a cellába raktak
- Elnézegetve a királyi sereget, nem sok jövőm lenne Kokawa oldalán – felelte egy vállrándítással. Az arcán látszott őt igazából nem érdekli kinek az oldalán áll, a lényeg hogy megfizessék, és ne kelljen fölöslegesen kilyukasztania a bőrét. Az őrnagynak láthatóan nem tetszet eme fajta hozzá állás de nem volt most arra ideje, hogy nevelésbe kezdjen.
- Akár hogy is... mondják el gyorsan mit tudtak meg eddig. – fordult Leenáék felé.
- Kétlem, hogy bármi olyat tudnak, amit én nem mondtam még el – jegyezte meg morogva a katona miközben eltaposta csikkét.
- Semmi jót. – felelte Leena, majd Hiroshi vette át a szót és elmondta mit sikerült kiderítenie eddig
– Kowaka jobban felszerelt mint hittük, - tette hozzá Leena – az 1500 katona, mágusok és ágyuk mellett egy Szatrunusszal is rendelkezik. – Leena szavainak vége felé már a katona is felkapta a fejét.
- Ágyú? Puskák? Máguspapok... nincs valami sok mozgásterem, én nem láttam ezeket – kezdett el mentegetőzni az őrnagynak.
- De a jelentésben részletesen le írtunk mindent – folytatta Hiroshi – és kaptunk egy levelet Rauchtól hogy akkor a küldetésünk befejeződött.
- Az a vadbarom Rauck... – morgolódott az őrnagy. Leena már épp nyitotta volna a száját amikor eszébe jutott valami. Erre a városra a mészárlás vár, és ő bármit is tenne ezt már nem tudja megakadályozni. Ekkor felvillant előtte egy rég elfeledett kép a társulatról, ahogy a megcsonkított testek egymás hegyén hátán hevernek. Azonnal kiverte a hideg veríték és szédülni kezdett. „Nem, én ezt még egyszer nem akarom végig nézni! Soha!!” – villant át az agyán a gondolat.
- Ilyen kölköknek nem kéne egy ostromlott várban grasszálniuk, még ha mágusok is – szólalt meg a katona egy újabb cigarettánál - Na figyeljetek menjetek ki egyenesen a vár előtti térre. Ott jobb oldal a külső körgyűrű mellett a házak között fut egy szűk sikátoros rész. Azon menjetek végig, kövessétek a fő út vonalát egészen a főbejárathoz vezető út ellőttig. Ott a ha balra indultok a sikátoron a fal tövében találtok egy kelme boltot. Ott mondjátok az öreg Carlnak, hogy én küldtelek titeket, és hogy ki akartok jutni a várból. Az se baj, ha mások nem hallanak közben. Ja, amúgy Mikel Svensson. – tette hozzá sietve.
- Gyanús lesz, ha túl sokáig maradnának, köszönöm- jegyezte meg az őrnagy, de rögtön hangsúlyt is váltott. - Ne, csak az ujjamat ne! Mindent elmondok! – folytatta rémült hangon.
- Khm... nem sok ez egy kicsit? – nézett kérdőn az őrnagyra - Nos, szóval köszönöm amit tettek, a Király igazán hálás lehet, hogy ilyen alattvalói vannak. Remélem, a főhadiszállás komolyan veszi a jelentésüket. – búcsúzott el tőlük gondterhelt arccal.
- Sok szerencsét! – felelte Leena
- Viszlát! – búcsúzott el Hiroshi is, és azzal elindultak kifelé. Amint elhagyták a folyosó végén lévő őröket gyorsabbra vették a tempót. A sikátort könnyen megtalálták, de át vágni rajta már nem volt olyan egyszerű. Néhol annyira szűk volt, hogy csak libasorban oldalozva tudtak haladni, máshol a szemét állta útjukat. Undorodva kezdtek el szlalomozni a sötét nyirokos pocsolyák és töménytelen szemét között. Leenában közben egyre nőtt az idegesség, úgy érezte megfolytja ez a hely, rossz előérzete volt és túl könnyűnek látta a kijutás lehetőségét.
- Remélem az Carl vagy ki segíteni fog. – mondta gondterhelt arccal Hiroshinak.
- Én is, mert ha nem fogalmam sincs mit csinálunk- felelte.
Nem sokkal ezután elfordultak balra, szerencséjükre a ház már nem volt messze, és a sikátor sem akadályozta őket semmivel.
Leena a ház előtt megállva Hiroshira nézett.
- Na lássuk ezt Carl-t! – mondta és azzal ajtóhoz lépve bekopogott.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hiroshi Raidon
Elemi mágus
Elemi mágus
Hiroshi Raidon

Hozzászólások száma : 66
Aye! Pont : 2
Join date : 2010. Aug. 13.
Age : 25

Karakter információ
Céh: Titan Nose
Szint: 2
Jellem:

A szakadár nagyúr - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A szakadár nagyúr   A szakadár nagyúr - Page 2 Icon_minitimeHétf. Márc. 21, 2011 10:52 pm

Még alig, hogy elindultam, azzal az elhatározásommal, hogy megpróbálom kerülni az őröket és úgy visszajutni a többiekhez, de ez a tervem máris füstbe ment. ~ Az elképzelés nem volt rossz, de a gyakorlati kivitelezésen, asszem, még csiszolnom kell. ~ Gondoltam magamban, egy bárgyú vigyorral az arcomon, miután egy erős kéz megragadta a vállam és ahogy hátra fordultam, láttam, hogy egy katona áll mögöttem.
- Te gyütté azzal a fogollyal, na gyere csak! A kis barátnéd aszonta te is kellessz hogy leszeggye a varázslatot. ~ Ez oszt tájszólás a javábú tessérem. ~ jutott eszembe először és csak aztán jutott el agyamig, amit az imént mondott ezzel az érdekes parasztszlenggel. Egy pár másodpercig értetlenül néztem rá, hogy vajon mit akarhat, ezzel az egész varázslat leszedős dumával aztán eszembe jutott, hogy talán Leena-val történt valami és kamuzott valamit, így lassan bólintottam az őrnek, mire végre levette mancsát vállamról és elindult előttem.
Amíg a kastély felé haladtunk, egyfolytában azon agyaltam, vajon mi lehet ez az egész, valamint ott szorongattam a kezemben a szatyrot, tele almákkal, melyek alatt a fizetségünk van és ha észreveszik, azonnal lebukunk.

Kicsit aggódtam, mikor a várbörtön felé vettük az irányt, de nem csináltam semmi, vártam, mi lesz. Hamarosan meg is érkeztünk egy kőfalú cellába. Odabent megörültem, mikor megpillantottam Lenna-t sértetlenül, de mikor szememet tovább forgattam, megláttam olyat is, amitől a most keletkezett jókedvem, kicsit alább adta. Az őrnagyot láttam meg, akinek úgy festett, hogy alaposan ellátták a baját. ~ Szegény fószer. De nem semmi, hogy ilyen jól bírja, a körülményekhez és a korához képest. ~
Odabent, az őrrel együtt, aki engem hozott, összesen hárman voltak és miután megérkeztem, a rangban legmagasabb őr, odamorgott a többinek.
- Kifelé, csürhe, majd én megpuhítom a tatát! - Mondta, mire az egyik vissza akart szólni, de még mielőtt a második szóig juthatott volna, morci megint rájuk förmedt.
- Ne pofázz vissza! Azt mondtam tűnés! Ha azt hiszed hogy neked itt bármi szavad is van mehetsz sírni a Nagyúrhoz! - Felelte, mire már a többinek nem volt kedve még csak megpróbálkozni sem a visszapofázással és szépen kisunnyogtak, maguk mögött bezárva a cella ajtaját. Miután társai kimentek, az őr egy laza mozdulattal, ledobta sapkáját a földre, majd előkapart egy szál cigit a zsebéből és rágyújtott. Kicsit megdöbbentem a fickó lazaságán és ahogy láttam, ezzel nem voltam egyedül, mivel Leena arcára is értetlenség ült ki. A következő pillanatban, az őr felemelte egyik kezét a levegőbe és csettintett egyet. Leena kérdőn nézett rám, de jeleztem neki, hogy én is pont olyan tanácstalan vagyok, mint amennyire ő.
- Kegyelem. - Hasított a levegőbe az őrnagy hangja. ~Ez fura... pedig meg mernék esküdni, hogy a szája nem mozgott.~ néztem rá értetlenül.
- Na végre! - Hallatszott az őr ordítása, de az nyugodtan dohányzott tovább, ahogyan eddig és, én pedig már teljesen belekavarodtam. ~ Ez valami különleges mágia lenne? ~ Tanakodtam, miközben folyamatos ordítások és egyéb olyan hangok hallatszottak, mintha éppen kínoznának valakit.
- Ezzel megvolnánk... - Mondta végül halkabban a katona, majd szemeit Leena-ra irányította.
- Oh, érdekes az ízlése a hölgynek - Mérte végig Leena-t.
- Tegyél le róla! - Felelte Leena, mire az ő már valaszolt is volna, de félbeszakították.
- Az úr a helyi ellenállás tagja, akkor fedte fel magát, amikor ebbe a cellába raktak
- Elnézegetve a királyi sereget, nem sok jövőm lenne Kokawa oldalán. - Rántotta meg, nemtörődöm módon a vállát. Az őrnagy arcán látszott, hogy ez a hozzáállás nem igazán fekszik neki, de most pont nem volt abban a helyzetben hogy kioktassa, így inkább nem is szólt rá.
- Akár hogy is... mondják el gyorsan mit tudtak meg eddig. - Fordult Leenahoz
- Kétlem, hogy bármi olyat tudnak, amit én nem mondtam még el. - Jegyezte meg az őr, de Leena nem törődve vele, röviden elmondta az őrnagynak, hogy miket is találtunk, valamint azt is, hogy miből mennyit. A rövid "jelentés" vége felé, már az őr arcára is megdöbenés ült ki... úgy tűik, mégsem tudott olyan sok mindent, mint hitte.
- Ágyú? Puskák? Máguspapok... nincs valami sok mozgásterem, én nem láttam ezeket. - Kezdett mentegetőzni, de mivel nem voltam kíváncsi a locsogására, közbevágtam.
- De a jelentésben részletesen leírtunk mindent és kaptunk egy levelet, Rauchtól, hogy akkor a küldetésünk befejeződött.
- Az a vadbarom Rauck... ~ Mélye egyet értek. ~ Gondoltam én is az őrnagy megjegyzésére. ~ De valójában, nem is igazán bánom, hogy végeztünk. Itt hamarosan vérfürdő lesz, amit én nem szívesen néznék végig... még kevésbé vennék részt benne~
- Ilyen kölköknek nem kéne egy ostromlott várban grasszálniuk, még ha mágusok is - Mondta a mi bátor, kiskatonánk, miközben egy újabb szál cigire gyújtott. - Na
figyeljetek menjetek ki egyenesen a vár előtti térre. Ott jobb oldal a
külső körgyűrű mellett a házak között fut egy szűk sikátoros rész. Azon
menjetek végig, kövessétek a fő út vonalát egészen a főbejárathoz vezető
út ellőttig. Ott a ha balra indultok a sikátoron a fal tövében
találtok egy kelme boltot. Ott mondjátok az öreg Carlnak, hogy én
küldtelek titeket, és hogy ki akartok jutni a várból. Az se baj, ha
mások nem hallanak közben. Ja, amúgy Mikel Svensson. - Hadarta el még gyorsan a dolgokat.

- Gyanús lesz, ha túl sokáig maradnának, köszönöm. - Mondta az őrnagy, de hirtelen újra az ő hangja zengte be a tömlöcöt, bár szája ismét nem mozdult.
- Khm... nem sok ez egy kicsit? – Nézett az őrre, majd folytatta. - Nos, szóval köszönöm amit tettek, a Király igazán hálás lehet, hogy ilyen alattvalói vannak. Remélem, a főhadiszállás komolyan veszi a jelentésüket. - Búcsúzott el a őrnagy és mi is elköszöntünk tőle, majd hamar el is indultunk. ~ Remélem túléled öreg... sajnos kevés ilyen ember van a világo, pedig egyre nagyob lenne rájuk a szükség. ~

Amint a palotát elhagytuk, sietősebbre vettük a tempót. Az említett sikátort, szerencsére hamar megtaláltuk, de az azon való átjutás okozta a nagyobb fejfájást. Több helye olyan szűk volt, hogy oldalazva épphogy átfértünk rajta, vagy ahol épp kényelmesen haladhattunk volna, kisebb - nagyobb szeméthegyek állták el az utat.
- Remélem az Carl vagy ki segíteni fog. - Fordult felém Leena, gondterhelt arccal.
- Én is, mert ha nem, fogalmam sincs, mit csinálunk. ~ Bár ez így is gyanús kicsit, hogy ilyen könnyen kijutunk, de hát nincs más választásunk. ~
Hamarosan balra fordultunk és már meg is láttuk a házat, ami szerencsére, nem is volt messze. A ház előtt megállva, Leena felém fordult.
- Na lássuk ezt Carl-t! - Mondta, majd az ajtóhoz lépve bekopogott. ~ Na lássuk. ~ Ismételtem el magamban Leena utolsó két szavát, miközben mellé léptem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Elfman
Ex-mesélő
Ex-mesélő
Elfman

Hozzászólások száma : 315
Aye! Pont : 1
Join date : 2010. Sep. 20.
Age : 30

A szakadár nagyúr - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A szakadár nagyúr   A szakadár nagyúr - Page 2 Icon_minitimeCsüt. Márc. 24, 2011 12:29 pm

Carl szinte félve néz rátok, de amikor megemlítitek a fickó nevét, megenyhül, és gondosan körbenézve behúz titeket a házba. Odabent egy egyszerű, erősen birkaszagú lakást találtok, az egyetlen különlegessége az, hogy hátul, ügyesen álcázva, egy csapóajtót fed fel a ház ura. Sok sikert kívánva kissé idegesen letessékel titeket, majd becsukja a járat fedelét. Egy jó darabig kúsztok a földszagú sötétségben, mígnem kibukkantok egy cserjés domboldalban. Gondosan visszafeditek a kijáratot, és felszabadulhattan indulhattok utatokra. A ti feladatotok ezzel befejeződött, de az ostrom még csak most következik...

Köszönöm a játékot! Ügyesek voltatok, nagyon tetszett, ahogy összebeszéltetek, a minőségben pedig - pár elírást leszámítva - nincs kivetni való! Csak így tovább!

Jutalmatok csak a szintkülönbség miatt különbözik:

Leena: 310 VE
Hiroshi: 280 VE

Leena lemondott a zsoldjáról, Hiroshi jutalma 80.000 gyémánt, köszönöm még egyszer!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
A szakadár nagyúr - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A szakadár nagyúr   A szakadár nagyúr - Page 2 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
A szakadár nagyúr
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Játéktér :: Fiore Királyság :: Máshol...-
Ugrás: