HomeCalendarGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépés

Share
 

 Könyvtár (1.szint)

Go down 
SzerzőÜzenet
Den Starkiller
Csillaglelkű mágus
Csillaglelkű mágus
Den Starkiller

Hozzászólások száma : 393
Aye! Pont : 40
Join date : 2010. Dec. 02.
Age : 27

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 14
Jellem:

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeKedd Jan. 29, 2019 9:00 pm

Könyvtár (1.szint) Dcycxgc-bb26acbc-2efb-493f-9f2a-faad83e53fe6

A Griffek könyvtára, ahol fellelhetőek mágiával archivált, valamint klasszikus, papírra írt, s vaskos borítók közé zárt információk is.
A különböző varázslatokról s tanításaikról szóló kötetektől kezdve akadnak itt legendák, novellák, versgyűjtemények, de egyszerű gyermekmesék is.
Mivel a tagok igyekeznek folyamatosan bővíteni az itt fellelhető tudástárat a fiatal csatlakozók érdekében is, az üres polcok egyre csak telnek, s mindezt tovább ékesíti az a jó pár, sötét céhektől zsákmányolt ritkaság is, amelyet bármely gyűjtő, vagy épp hataloméhes mágus megirigyelne.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceur'caelestos
Sárkányölő
Sárkányölő
Ceur'caelestos

Hozzászólások száma : 3495
Aye! Pont : 12
Join date : 2015. Oct. 10.

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 18
Jellem: Törvényes Gonosz

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimePént. Feb. 01, 2019 10:14 pm

[Boku no Nighty-sensei - Ismerkedés]

Jeanne nagy levegőt vett, ahogy szőke tincseit félrehúzva egy újabb oldalra lapozott a régies fogalmazású, vaskos kötetben.
Már órák óta csak szenvedett. Nem értette miért ilyen nehéz kikövetkeztetnie ezt a stílust, ha már régről ismerte a telepatikus-alapú mágiákat, amelyre később megtanulta teleportáció-, s illúziós fegyvertárát, valamint még saját varázslatokat is alakított ki magának - olyasféléket, amelyeket senki más nem lett volna képes használni. Az archívum mindehhez pedig logikus folytatásnak ígérkezett.
Sok rúnalovag dicsérte az ágat az egyszerű információ-áramoltatás végett, ráadásul a lány többi képességéhez hasonlóan ezek a varázsigék sem okoztak közvetlen fizikai sérüléseket másokon. Azokat sosem kedvelte...
Érezte magában, hogy ez még illene hozzá, s hasznos kiegészítője lenne gyűjteményének. Ám mégsem akart megragadni a fejében semmi...
A leírások elavultnak tűntek, és hiába haladt gyorsan a sorokon egy mágikus olvasó-szemüveggel, ha azok lényege nem hagyott nyomot elméjében.
A rúnalovag újfent elsóhajtotta magát, majd unottan félretolta a könyvet. Talán innia kellene valamit... De az az idegesítő fehér-hajú körözési csúcstartó azt mondta, hogy megöli, ha leönti teával bármelyik értékesebb kötetet is. Egyszerűen csak fel kellene adnia a férfit, oly módon, hogy az ő közreműködése egy céhtagnak se tűnjön fel, de persze a busás jutalmat átvehesse.
A gondolatra elmosolyodott. Ez legalább egy kis lelkesedéssel töltötte fel...
Mi mást tehetne még?
Akár Okitát is idegesíthetné, vagy tönkretehetné a kotnyeles cselédek munkáját, hogy aztán szidást kapjanak. Ezek a felvetések csak még szélesebb mosolyt rajzoltak a lány arcára.
Habár, megtartotta mindezt elméleti síkon... Elvégre, ma kegyes hangulatában volt.
Újabb sóhajtás, majd visszahúzta önmaga elé azt az unalmas könyvet...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nightyngale Abyss
Alakváltó mágus
Alakváltó mágus
Nightyngale Abyss

Hozzászólások száma : 2302
Aye! Pont : 11
Join date : 2015. Oct. 10.
Age : 26
Tartózkodási hely : Night Glade

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 15
Jellem: Semleges

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeSzer. Feb. 06, 2019 7:09 pm

Szemet vakító napsütéses reggel virradt a Griffek céhházára. A frissen hullott hó a nap sugarait visszaverve ragyogta be a békés tájat. Nightyngale nem különösebben kedvelte a fényt, ezért behúzott függönyök mögött egy bögre forralt bor társaságában böngészte a legújabb információkat, melyek elérhetők voltak a mágikus archívumban. Kurousagi és Eclair éppen a rókahercegnő szüleit látogatták egy beavatási szertartás miatt, Atalanta pedig újdonsült partnerével, Alerionnal járta be Fiorét, hogy megismerkedjen a modern kultúra és mágia újdonságaival. A lánynak volt mit behoznia. Így hát a nő, hosszú idő után először mindössze Starwing társaságát élvezte, aki most éppen szárnyas macska alakjában dorombolt az ölében.
- Értem én, hogy mindenkinek megvan a maga élete, de lehet nem ártana, ha összerázódna egy kicsit a csapat… - töprengett a nő, társát gyömöszölgetve. – Talán elmehetnénk egy olyan csapatépítő trainingre, mint ami most divatos a nagy cégeknél.
Starwing értelmes tekintettel fürkészte a nőt, de ebben a formájában nem tudta szavakban kifejezni a gondolatait. Unottan ásított egyet, és egy gombócba formálva testét kényelembe helyezte magát.
- Ezt vehetem úgy, hogy nem kifejezetten tartod érdekesnek az ötletet? Mindegy is, hiszen úgysem akartalak meghívni. – próbálta húzni az egykori mantikórt. Starwing dühösen kapta fel a fejét, majd sértődötten nyújtózkodott egyet, lehuppant a földre, és kecses léptekkel kivonult a helyiségből.
Nightyngale még egy kicsit töprengett tervein, amik szép lassan formát kezdtek ölteni. A saját tudománya azonban most nem volt elég. Sosem volt nagy csapatjátékos, bár Ekkivel és Kurousával már átéltek néhány harcot, aminek köszönhetően némileg összecsiszolódtak már. Mégis, inkább a lányok voltak azok, akik jól együtt tudtak működni, Nightyngale inkább csak utasításokkal egyengette útjukat. Nem volt hát más hátra, mint meglátogatni a céh könyvtárát, hátha talál néhány könyvet, mely segítségére lehet a csapatépítő túra megtervezésében…
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceur'caelestos
Sárkányölő
Sárkányölő
Ceur'caelestos

Hozzászólások száma : 3495
Aye! Pont : 12
Join date : 2015. Oct. 10.

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 18
Jellem: Törvényes Gonosz

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeSzer. Feb. 06, 2019 10:23 pm

[Boku no Nighty-sensei - Ismerkedés]

Bárhogy is forgatta, pörgette, s hajtogatta a könyvet a szőke lány, az attól még nem tárta fel előtte rejtett értékeit...
Nyújtózott hát egyet, majd megnyitotta egy telepatikus csatornáját.
~ Kiril, hallasz, ugye? - érdeklődte meg a keleti alakváltótól gondolati síkon.
~ Jeanne-senpai... Most nem alkalmas. Szolgálatban vagyok.
A rúnalovag még telepátiáján keresztül is közvetítette mély sóhajtását. Már megint testőröset játszik...
~ Hagyd már ezt a szart. Ceur-samának nincs szüksége védelemre. Ráadásul, nincs is a szobájában...
~ A herceg elhagyta a szobáját? De mikor? - a fiú meglepettsége jól kiszűrődött a rezgéseken át. ~ És miért nem vettem észre?
~ Mert amatőr vagy. Nincs hatodik érzéked ráhangolva Ceur-samára.
Persze, hazudott.
A sárkányölő nem ment sehová, de Jeanne-nak szüksége volt a minstrel-i srác segítségére.
~ De ha már így alakult, értem megtehetsz valamit. Készíts nekem teát, és szendvicseket. Az ilyesmihez legalább értesz. Ó, és ne sajnáld róluk a feltétet. Még növésben vagyok! A könyvtárban találsz, hess-hess!
Azzal válaszra sem várva elvágta a kapcsolatot.
Még utoljára neki is veselkedett volna kötetének, hacsak... Valaki kitárta a helyiség bejáratát.
Kiril nem lehetett.
Ő még legalább tizenöt-húsz percig tétlenkedni fog, mire ráveszi magát a "kötelességeinek elhagyására", majd a konyhában is minimum fél óráig fog ténykedni, ismerve az aprólékosságát. Nos, legalább ő tudott főzni...
De akkor ki lehetett?
Jeanne kisandított a borító takarásából... Majd szívverése kihagyott párat.
Vöröses, göndör hajfürtök; magas testalkat; zöld szemek... Vissza kellett fognia magát, nehogy morogjon olvasmányának takarásából, akár egy házőrző, akinek a területére idegen téved.
Szerencséjére úgy tűnt ugyanakkor, hogy a nő észre sem vette őt, s csak saját kis világa létezik számára. Úgy mozgott a polcok közt, ahogy az Delilah szokása, amikor elfelejti, hogy melyik dimenzióban is létezik éppen... A szőkeség pedig csak még jobban lebukott vaskos kötetének árnyékába.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nightyngale Abyss
Alakváltó mágus
Alakváltó mágus
Nightyngale Abyss

Hozzászólások száma : 2302
Aye! Pont : 11
Join date : 2015. Oct. 10.
Age : 26
Tartózkodási hely : Night Glade

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 15
Jellem: Semleges

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Boku no Nighty Sensei   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeCsüt. Feb. 14, 2019 5:54 pm

Az alakváltó, hálószobájából kilépve gondolataiba merülve suhant végig a folyosók labirintusán. Lesiklott a lépcsőkön, egyenest a konyhába, hogy összedobjon magának némi harapnivalót. Szendvicset készíteni nem sok kedve volt, ezért csak gyors befalt néhány szelet sajtot és sonkát, majd megitta a hűtőben található kakaó utolsó kortyait. Zsákmányával megelégedve surrant a könyvtár irányába. Terve már kezdett alakot ölteni, és gondolataiba merülve motyogott menet közben.
- Mindenképp meg kell őket tanítanom a rúna olvasásra… Alerion persze már jártas benne, de neki meg tudok segíteni, hogy fejlődjön… Aztán a lakrimológia… Nagyjából meg tudják különböztetni az én termékeimet egymástól, de máséhoz hozzá se tudnának szólni valószínűleg. Aztán Atalanta segíthetne a fegyverhasználatunk fejlesztésében, meg nem tudom, nyomolvasásban, erdőjárásban… No meg persze az se lenne rossz, ha a csapat kicsit összekovácsolódna. Mi kellhet… rúnaismeret és lakrimológiai szakkönyvek… Oké, de ez kevés… Bár Alerion gyorsaság mágiája is kapóra jönne nekem, ő pedig nagyon fogékony a gealdor varázslatokra… Igen, jól kiképzem őt, aztán kifaggatom, hogy vannak-e barátai a hírszerzésnél… Ugh, nem, nem, hagyjuk a hírszerzést, elvarratlan szálak… Lehet, hogy nem lenne baj ellvarrni őket, végül is rendes srác volt az a Bellamy… Lehet vissza kellene hívnom, de az olyan kellemetlen…
Miközben Nightyngale gondolatai egyre elkalandoztak, beért a könyvtárba, ahol a sorokat járta. A mágikus indexet hívta segítségül, némi archívum mágia segítségével, így hamar rátalálta a könyvekre melyek segítségére lehettek. Egész kis kupacot gyűjtött már össze, s szinte ki sem látott mögüle. A vaskos köteteket egyensúlyozva indult meg szokásos olvasó sarkába, ám perifériájában egy ismerős alakra lett figyelmes. Ahogy mágikus látását kiélezve megfigyelte a törékeny alkatú, szőke lányt, meglátta, hogy egy Archívum mágiát taglaló könyvet bújt.
- Nem a legjobb könyv kezdőknek… - dünnyögte. Egy hirtelen ötlettől vezérelve Jeanne irányába indult.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceur'caelestos
Sárkányölő
Sárkányölő
Ceur'caelestos

Hozzászólások száma : 3495
Aye! Pont : 12
Join date : 2015. Oct. 10.

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 18
Jellem: Törvényes Gonosz

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimePént. Feb. 15, 2019 12:52 pm

[Boku no Nighty-sensei - Ismerkedés]

Már nem lehetett megállítani. Akár egy elszabadult lavina, a nő oly megfékezhetetlenül közeledett Jeanne asztalához, lépteivel az immáron mindenképp megtörténő találkozást siettetve.
A lány persze nem szólalt meg... Talán megússzák annyival, hogy csendben olvasnak egymás mellett, mintha a másik nem is létezne...
- Ó, hello... - persze, túl egyszerű is lett volna.
Nightyngale kissé zavartan ráköszönt, ahogy saját könyveit rápakolta az asztal másik szélére.
- Remélem nem zavarok.
- Hello... - köszönt vissza a szőke rúnalovag, hasonló bizonytalansággal. - Nem... Csak tanulok... - fűzte hozzá kelletlenül.
Egyértelműen zavarta.
De Jeanne nem kívánt újabb vitába bonyolódni az alakváltóval, mint a múltkor... Fásulttá és egykedvűvé vasalták a régies kötet szavai.
Csak reménykedett, hogy a vörös nő békén hagyja... Vagy legalábbis nem emlegeti fel Ceur-sama démonvadászatát, és hasonló kényes témákat. Az menten hullámokat vetne laposságára...
- Archívum mágia? Az nem a legjobb könyv ebben a témában... - pillantott rá Nightyngale a lány könyvére.
Máskor ezt piszkálódásnak venné, és bosszantaná... Ám adott esetben már ő is rájött arra, hogy a másik félnek igaza van.
Az az összefoglaló béna volt.
- Másikat nem találtam... - motyogta válaszképp, miközben a könyvet egyfajta függönyként húzta arcának vonalába.
- Egy pillanat. - pattant fel helyéről a vörös mágus, akárcsak egy lelkes lovag, aki küldetést kapott királyától.
Jeanne nem értette, hogy mi történt a nővel, ám valamiféle örömöt lelhetett a felmerülő problémában, hisz kisvártatva vissza is tért egy bőrkötetes írással, miközben arcára büszke mosoly kúszott fel.
"Bevezetés a könyv mágia elméletébe" - szavalta a borítóra művelt címzés.
A szőke rúnalovag elhúzta ajkait saját könyvének takarásában... Megint az Akadémián érezte magát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nightyngale Abyss
Alakváltó mágus
Alakváltó mágus
Nightyngale Abyss

Hozzászólások száma : 2302
Aye! Pont : 11
Join date : 2015. Oct. 10.
Age : 26
Tartózkodási hely : Night Glade

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 15
Jellem: Semleges

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeVas. Márc. 03, 2019 10:38 pm

A lány még nem vette észre őt, legalábbis úgy csinált, mintha tudomást sem venne Nightyngale jelenlétéről. Az alakváltó nem zavartatta magát különösebben. Az elmúlt időszakban nem kifejezetten volt jó a kapcsolata úgy igazából... senkivel, saját követőin kívül. Még így is, hogy sokan éltek egy fedél alatt, a kastély méretei, és a lakók hektikus időbeosztása miatt nem gyakran találkoztak, s a régi sérelmek... megoldatlanul maradtak.
- Ó, hello... - üdvözölte Nighty kicsit zavartan. Az eddig összegyűjtött könyvek kupacát Jeanne asztalára pakolva elkezdte kialakítani saját kis kuckóját az olvasáshoz. Persze már rég nem csak az volt a célja, hogy megtervezze a kis csapatépítőjét társainak.
- Remélem nem zavarok. - törte meg a csendet. Jeanne-t mindenki zavarta, kivéve Ceur, és Karna.
- Hello... - üdvözölte őt a lány, Nightyngale-hez hasonlatos határozottsággal - Nem... Csak tanulok...
- Archívum mágia? Az nem a legjobb könyv ebben a témában... - jegyezte meg a rúnalovagnak megfigyeléseit. Nightyngale segíteni akart. Ha csak ennyivel is hozzájárul a lány megbékítéséhez, már előrébb volt. Egyébként is, valakin le kellett tesztelnie. hogy képes-e másokat tanítani.
- Másikat nem találtam... - ismerte be kelletlenül Jeanne. Ennek ellenére a könyv mögé bújva próbálta magát elidegeníteni a nőtől.
- Egy pillanat. - kérte olvasópartnere türelmét Nightyngale, míg ő lelkesen bevetette magát a könyvek rendszerezett rengetegébe. Egy kifejezett kötetet keresett, mely neki nagy segítségére volt, mikor az archívum mágia tudományába vetette bele magát. Gondolataiban gyorsan átlapozta a könyvtár indexét, mivel hamar rá is lelt a kedvencére a témakörben.
"Bevezetés a könyv mágia elméletébe", prezentálta a büszkén a kissé kopottas, bőrkötéses művet. Remélte, hogy a lány segítségére lehet... már ha Jeanne hajlandó azt elfogadni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceur'caelestos
Sárkányölő
Sárkányölő
Ceur'caelestos

Hozzászólások száma : 3495
Aye! Pont : 12
Join date : 2015. Oct. 10.

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 18
Jellem: Törvényes Gonosz

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeKedd Márc. 05, 2019 12:52 am

[Boku no Nighty-sensei - Ismerkedés]

- Azt tudom, hogy a telepatikus kommunikáció az erősséged. - kezdett bele lelkesen a vörös-hajú nő, miután visszatért könyvével.
Jeanne persze ezzel nem értett volna teljesen egyet, már csak büszkesége miatt sem.
Tagadhatatlan, hogy még az általa kifejlesztett mágiák is abból az ágból fakadtak, ám legerősebb képességeinek hatása jócskán eltért már puszta gondolati síkon történő beszélgetések kezelésétől.
Képes volt összetörni mások elméjét, formázni azokat az általa kitalált múltképekkel, vagy épp parancsival, melyek segítségével teljes mértékben átvehette mások felett az irányítást.
Bár igaz, hogy mindez pusztán telepátiájának fejlesztésével kezdődött...
- Az archívum mágiának is vannak hasonló aspektusai, de teljesen más alapokon nyugszik. A szerző, Arturius Herbert Schmidt a maga idejében újraértelmezte a mágia elmélet alapjait. Az illúzió és a telepatikus kommunikáció a mentális mágia kategóriájába sorolható, míg a pecsét, rúna, tömör írás és az archívum  inkább a könyv mágia területére. Bár az archívum inkább amolyan határmezsgye. Ebben a könyvben mindegyik ágazatot érinti, kitérve az összefüggésekre és különbségekre köztük. Ha nem csak használni, hanem érteni is akarod a mágiát, nem árt, ha ezzel kezded. - hadarta el szinte levegővétel nélkül Nigthyngale.
Már-már majdnem a szőke lányra is kihatott lelkesedése... Majdnem.
- Az archívum mágiára lényegében úgy kell tekinteni, mint egy információ halmaz. Ezek az információkat lehetnek a te fejedben, valaki máséban, vagy kódolva egy adatbázisban. A mágia lényege ezt feltárni, és dekódolni, továbbítani, megfelelő csatornát és felületet biztosítani ezeknek a megjelenítésére. - ütötte meg arcát hirtelen az alakváltó. - Áh, nem kéne lelőni az izgalmas részeket. Olvasd el, ezzel a szemüveggel max egy óra alatt végig tudod pörgetni. Hidd el, érdemes. - s azzal a rúnalovag elé tolta könyvét.
Igaz, hogy Jeanne ismét az Akadémián érezte magát, ahol valamelyik archaikus tanár próbálta ráerőltetni az anyagot, ám ez a helyzet valahogy mégis... Másabbnak hatott számára.
Úgy tűnt, hogy Nightyngale tényleg segíteni akar neki, és törődik vele, néhol még a felszínességet is lekaparva... Mindig is szerette, bár egyben gyengéje is volt, ha valaki ténylegesen kedves, és törődő szándékkal közelít felé, ignorálva az ő ellenséges viselkedését.
Persze, könnyen lehet, hogy a nőnek inkább a tanítás volt ennyire kedvérevaló, és bárkinek hasonló lelkesedéssel magyarázta volna mondandóját... Igen, több, mint valószínű.
Vagy csak gyakorolt rajta, akár egy jó kereskedő.
Bárhogy is, a szőke lány bár unottan, s lapos közönnyel nézett végig a köteten, szemeiben immáron ellenséges szándék nélkül nyúlt annak borítója után...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nightyngale Abyss
Alakváltó mágus
Alakváltó mágus
Nightyngale Abyss

Hozzászólások száma : 2302
Aye! Pont : 11
Join date : 2015. Oct. 10.
Age : 26
Tartózkodási hely : Night Glade

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 15
Jellem: Semleges

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeSzomb. Márc. 23, 2019 12:25 pm

- Azt tudom, hogy a telepatikus kommunikáció az erősséged. - próbált beszélgetést kezdeményezni Nightyngale. Kellemetlen emlékek futottak át elméjén. Jeanne mentális támadása óta az alakváltó már kifejlesztett egy védelmi hálót, mely a telepatikus, illúzió és szem mágiák számtalan fajtájától védelmezte őt. Persze ezt nem kötötte a kis tini orrára, és inkább elhessegette gondolatait és a jelenre koncentrált.
- Az archívum mágiának is vannak hasonló aspektusai, de teljesen más alapokon nyugszik. A szerző, Arturius Herbert Schmidt a maga idejében újraértelmezte a mágia elmélet alapjait. Az illúzió és a telepatikus kommunikáció a mentális mágia kategóriájába sorolható, míg a pecsét, rúna, tömör írás és az archívum inkább a könyv mágia területére. Bár az archívum inkább amolyan határmezsgye. Ebben a könyvben mindegyik ágazatot érinti, kitérve az összefüggésekre és különbségekre köztük. Ha nem csak használni, hanem érteni is akarod a mágiát, nem árt, ha ezzel kezded. - magyarázott lelkesen. A nő tíz éve még nem gondolta volna, hogy mennyire magával fogja ragadni őt a mágiaelmélet, mégis oly könnyen jött az számára. Lelkesedése tagadhatatlan volt, tudásszomja pedig szinte kielégíthetetlen.
- Az archívum mágiára lényegében úgy kell tekinteni, mint egy információ halmaz. Ezek az információkat lehetnek a te fejedben, valaki máséban, vagy kódolva egy adatbázisban. A mágia lényege ezt feltárni, és dekódolni, továbbítani, megfelelő csatornát és felületet biztosítani ezeknek a megjelenítésére. - adta elő lelkesen gesztikulálva. Ekkor jutott eszébe, hogy ő bizony most első sorban nem tanítani jött, hanem hogy könyvet ajánljon Jeannenak. Felismerése következtében, arcához kapta egyik kezét, hogy kizökkentse magát.
- Áh, nem kéne lelőni az izgalmas részeket. Olvasd el, ezzel a szemüveggel max egy óra alatt végig tudod pörgetni. Hidd el, érdemes. - mondta, miközben végigmérte a mágikus eszközt és azzal együtt a lány arcát is. Bár lelkesedés és érdeklődés nyomait nem látta rajta, remélte, hogy legalább némileg megérintette őt rögtönzött kis előadása. Az eddig kezében szorongatott könyvet odatolta a Jeanne elé, aki látszólag vonakodva bár, de végül elfogadta azt. Az alakváltó már szinte látta maga előtt, ahogy megtanítja a lányt a könyvtári mágikus index használatára, a térképek és nyomonkövetés fortélyaira, az adatátvitel és e másik fajta telepátia használatára. Kezébe tollat véve állt neki felrajzolni a mágikus program struktúrákat, és az alapvető archívum pecséteket, rúnákat és képleteket.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceur'caelestos
Sárkányölő
Sárkányölő
Ceur'caelestos

Hozzászólások száma : 3495
Aye! Pont : 12
Join date : 2015. Oct. 10.

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 18
Jellem: Törvényes Gonosz

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeVas. Márc. 24, 2019 3:06 pm

[Boku no Nighty-sensei - Ismerkedés]

- Azt hiszem tényleg rokonok vagytok azzal a tanárnővel... - dünnyögte a szőke lány, miközben elvette a könyvet.
- Ava, huh... - húzta el száját az alakváltó, mint akinek nem különösebben tetszett ez a felvetés.
Pedig Jeanne szerint tényleg hasonlítottak, mármint nem csak külsőleg, hanem a tanításhoz, és okoskodáshoz való elhivatottságuk terén is.
Ugyanakkor, immáron nem volt menekvés.
A nő berendezkedett saját olvasmányaival a rúnalovag mellé, s miközben azokat bújta, sokat sejtetően rá-rápillantott a szőkeségre.
- Kezdem magam úgy érezni, mint egy magánszemináriumon... - adta fel Jeanne, majd gyorsolvasó-szemüvegével belekezdett Nightyngale kötetébe.
El kellett ismernie, az abban taglalt sorok, és kifejtéseik egyértelműbbeknek hatottak, mint az általa talált írásban.
Viszonylag gyorsan haladt, és kezdte felfogni a mágia-ág alapjait, valamint annak lényegét.
Információ-halmazok tárolása szinte bármilyen körülmények közt hasznosnak bizonyulhat, különösen, ha azokhoz gyorsaságban, erőben, vagy akár vívásban szerzett tapasztalatot is társíthat.
Ugyanakkor, a lányt nem hagyta nyugodni valami... Kiril-nek már jó ideje jelzett, hogy éhes.
A fiú mégsem volt sehol. Végül figyelmen kívül merte hagyni az ő kérését?!
Lopva a könyvtár bejáratára pillantott, majd visszatért olvasmányának utolsó oldalaihoz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nightyngale Abyss
Alakváltó mágus
Alakváltó mágus
Nightyngale Abyss

Hozzászólások száma : 2302
Aye! Pont : 11
Join date : 2015. Oct. 10.
Age : 26
Tartózkodási hely : Night Glade

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 15
Jellem: Semleges

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeCsüt. Ápr. 04, 2019 7:09 pm

- Azt hiszem tényleg rokonok vagytok azzal a tanárnővel... – jegyezte meg Jeanne a fitos nózija alatt dörmögve.
- Ava, huh... – húzta a száját Nightyngale. Nem akart a testvérére hasonlítani. Bár kinézetre egyformák voltak, remélte, hogy személyiségük különbözik. Alapvetően nem azért, mert Ava rossz ember lett volna, egyszerűen csak más életet éltek, mások formálták őket, és az alakváltó nem hitt abban, hogy az ikreknek ugyanolyannak kell lenniük. Nem akarta részletezni a dolgot, inkább az olvasmányaira koncentrált. No meg persze kis tanítványára.
- Kezdem magam úgy érezni, mint egy magánszemináriumon... – jegyezte meg a rúnalovag, majd végre komolyan belevetette magát az olvasmányába.
Nightyngale nem siettette a dolgot. Már annak örült, hogy egyáltalán beszélt vele a lány. Az hogy segített neki pedig külön öröm volt számára. Na nem azért, mert olyan adakozó szellemiségű volt az alakváltó. Mindössze tisztában volt vele, hogy a jó tettért cserébe ő is jót várhat. Ez még Jeanne esetében is igaz volt. Gyorsan végigpörgette magában az archívum mágia lehetőségeit, miközben várta, hogy a lány végezzen olvasmányával…
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceur'caelestos
Sárkányölő
Sárkányölő
Ceur'caelestos

Hozzászólások száma : 3495
Aye! Pont : 12
Join date : 2015. Oct. 10.

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 18
Jellem: Törvényes Gonosz

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeCsüt. Ápr. 04, 2019 8:22 pm

[Boku no Nighty-sensei - Ismerkedés]

- Nah, milyen volt? - kérdezett rá lelkesen az alakváltó, miután Jeanne letette a könyvet.
Kissé elgondolkozott ugyan, ám az igazságot nem kívánta letagadni.
- Hmmm... - pillantott még utoljára a kötet hátborítójára. - Azt hiszem tényleg könnyebben értelmezhető, mint a másik. Az alapokat legalábbis már mindenképp felfogtam...
Ugyanakkor, itt rejlett egy probléma a jövőre tekintve.
Hiába volt immáron tisztában a mágia-ág elméleti működésével, először mindenképp meg kellett szilárdítania tudását, mielőtt új trükkjeit éles bevetéseken is alkalmazhatná.
Ehhez pedig természetesen próbálkoznia, és gyakorolnia kellett.
- Segíthetek a gyakorlatban... - ajánlotta fel Nightyngale, mintha csak meghallotta volna a lány gondolatait. - Ha szeretnéd. - tette hozzá gyorsan, bár jóval bizonytalanabbul is, mint azt korábbi vehemens előadásmódja sejtette volna.
Úgy tűnt, hogy zavarban volt segítségnyújtási szándéka miatt, és nem tudta, miképp nyisson a rúnalovag irányába.
Persze, Jeanne megértette az érzéseit.
Ő is hasonlókon esett át...
- Hmmmm... - nézett az asztallapra enyhén elpirulva, miközben levette mágikus olvasó-szemüvegét. -  Azt hiszem nem árthat. Gyakorlati tudás nélkül az elmélet nem sokat ér.... - nyögte ki végül.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nightyngale Abyss
Alakváltó mágus
Alakváltó mágus
Nightyngale Abyss

Hozzászólások száma : 2302
Aye! Pont : 11
Join date : 2015. Oct. 10.
Age : 26
Tartózkodási hely : Night Glade

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 15
Jellem: Semleges

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeCsüt. Ápr. 04, 2019 10:06 pm

Jeanne végre letette a könyvet. Úgy tűnt, befejezte annak olvasását, Nightyngale pedig izgatottan rakta félre saját olvasmányait is.
- Nah, milyen volt? – kérdezte lelkesen.
- Hmmm... – mérte végig még egyszer a vaskos kötetet a rúnalovag. - Azt hiszem tényleg könnyebben értelmezhető, mint a másik. Az alapokat legalábbis már mindenképp felfogtam...
Nightyngale magában szinte őrjöngött. Végre valaki értékeli a könyveket. Az igaz tudás gyökerét. Végre valaki felfogta, hogy milyen fontos a gyakorlati mágiát elméleti alapokra építeni. Nem lehet csak úgy elkezdeni egyik pillanatról a másikra archívum mágiát használni. Érteni kell azt, átlátni a rendszerét.
- Segíthetek a gyakorlatban... - ajánlotta fel Nightyngale, nem leplezve lelkesedését. Ekkor azonban észbe kapott. Még nem volt olyan a kapcsolata a lánnyal, hogy megengedhesse magának ezt a hangnemet. Nem akarta végleg elriasztani őt magától. Kicsit elbizonytalanodva folytatta. - Ha szeretnéd.
Úgy tűnt, Jeanne alaposan megfontolta az ajánlatot. Az asztalt szemlélte, némileg el is pirult.
- Hmmmm... – A lány levetette szemüvegét, és nehézkesen megszólalt. - Azt hiszem nem árthat. Gyakorlati tudás nélkül az elmélet nem sokat ér....
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceur'caelestos
Sárkányölő
Sárkányölő
Ceur'caelestos

Hozzászólások száma : 3495
Aye! Pont : 12
Join date : 2015. Oct. 10.

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 18
Jellem: Törvényes Gonosz

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeCsüt. Május 16, 2019 5:11 pm

[Boku no Nighty-sensei - Ismerkedés]

A gyakorlat felvetésére Nightyngale keresgélni kezdett holmijai közt.
Kisvártatva egy különös, lapszerű tárgynál állapodott meg, amelyet aztán az asztalra helyezett.
- A tabletem archívum mágiát használ. Persze nem rendelkezik annak összes lehetőségével, de elég jól prezentálja azt.
Úgy tűnt, hogy az alakváltó a készüléket csak egyfajta prezentálásnak szánta, hogy Jeanne jobban elképzelhesse a mágia alapjait.
Ezt követően felrajzolt egy varázskört, majd megjelent mellette az áttetsző, csoportosított információhalmaza.
- A valóságban pedig így néz ki. - mutatott rá tenyerével. - Amikor megidézed az interfacet, a tudásod kivonata jelenik meg. Elérhető több archívum is Fiore tárából. A térkép az egyik legalapvetőbb funkció, és talán a leghasznosabb is. Ez dinamikusan frissítve van, ha elkészül egy új út, már meg is jelenik rajta.
Kis szünetet tartott, hogy a szőke rúnalovag követhesse.
Nem mintha szüksége lett volna rá... Biztos volt már benne, hogy mindent ért... Majdnem mindent.
- A könyvben található információk alapján próbáld meg megidézni először a magad tudását. Egy sor parancson keresztül fogod tudni elérni az országos adatbázist. Mivel rúnalovag vagy, ezért neked azonnali elérésed lesz az információkhoz, nem kell kijátszanod a védelmi rendszereket vagy éppen elérést vásárolni a hivatalos csatornákon.
Rendben. Eljött hát az ő ideje.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nightyngale Abyss
Alakváltó mágus
Alakváltó mágus
Nightyngale Abyss

Hozzászólások száma : 2302
Aye! Pont : 11
Join date : 2015. Oct. 10.
Age : 26
Tartózkodási hely : Night Glade

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 15
Jellem: Semleges

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeVas. Május 19, 2019 9:12 pm

Nightyngale prezentálni szerette volna a lánynak, hogy mi mindenre képes az archívum mágiával. Egy kis kutatás után sikerült előszednie lakrima tabletjét, mely teljes mértékben archívum mágián alapult.
- A tabletem archívum mágiát használ. Persze nem rendelkezik annak összes lehetőségével, de elég jól prezentálja azt. - magyarázta.
A következő pillanatban már szögletes elemekkel tarkított idézőkör jelent meg előtte, melyből hamar megformálódott egy archívum mágikus interface.
- A valóságban pedig így néz ki. - mutatta - Amikor megidézed az interfacet, a tudásod kivonata jelenik meg. Elérhető több archívum is Fiore tárából. A térkép az egyik legalapvetőbb funkció, és talán a leghasznosabb is. Ez dinamikusan frissítve van, ha elkészül egy új út, már meg is jelenik rajta. - közben néhány információhalmazt eltűntetett a képernyőröl. Nem minden tartozik az ilyen ifjú lányokra.
- A könyvben található információk alapján próbáld meg megidézni először a magad tudását. Egy sor parancson keresztül fogod tudni elérni az országos adatbázist. Mivel rúnalovag vagy, ezért neked azonnali elérésed lesz az információkhoz, nem kell kijátszanod a védelmi rendszereket vagy éppen elérést vásárolni a hivatalos csatornákon.
~ Mint nekem. ~ tette hozzá magában, kissé morcosan. ~ A francba is, hogy milyen drága volt az összes update megvásárlása… De most már nem tudnak kijátszani… nem bizony...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceur'caelestos
Sárkányölő
Sárkányölő
Ceur'caelestos

Hozzászólások száma : 3495
Aye! Pont : 12
Join date : 2015. Oct. 10.

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 18
Jellem: Törvényes Gonosz

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimePént. Május 24, 2019 9:41 am

[Boku no Nighty-sensei - Ismerkedés]

- Hmmm... Le is tölthetek bármiféle rögzített tudást a rúnalovagok rendszeréből? - gondolkodott el Jeanne, miközben eleget tett az alakváltó kérésének, s felrajzolta saját mágikus archívumát a levegőbe.  - Ezzel lényegében feleslegessé válik az olvasás...
A sárgás, éteri adattár áttetszően ragyogott fel az asztal mellett, ikonokba rendezve tudását, s információit.
Hmm... Vajon miképp kellett elrejteni bizonyos adatokat?
- A tudást nem tudod letölteni az elmédbe. - nevette el magát Nightyngale a lány korábbi kérdésén. - Megjelennek előtted, elérhetővé válnak számodra. Például ha vannak illúzió mágiáid, amiket nem ismerek, ideiglenesen le tudod tölteni azt az elmémbe, mivel magát a mágiaágat ismerem. Egyszer tudom majd használni, utána eltűnik a tudás. Az archívumban tudsz kulcsszavak alapján keresni, térkép esetén beírod Magnolia nevét, és megmutatja azt, és környékét. De ha valakit el szeretnél irányítani egy bizonyos helyre, akkor ezt a tudást is le tudod tölteni az elméjébe. Tudni fogja, mikor merre forduljon egy elágazásnál, mintha már nem először járna arra.
Jeanne elgondolkodott a nő szavain.
Bár a könyvből felfogta a mágia-ág alapjait, úgy képzelte, hogy egy nagyobb forrásból, mint például a rúnalovagok mágikus adattára, szinte bármit letölthet önmagának, ha elsajátítja a megfelelő módszereket.
- Hmmm.... Szóval nem tölthetek le bármilyen tudást a fejembe... - motyogta. - És az, amiről  a könyv írt, hogy másokat erősíthetek tudással, hogy működik a gyakorlatban? Hogyan tesz puszta tudás például gyorsabbá embereket? - kérdezősködött tovább.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nightyngale Abyss
Alakváltó mágus
Alakváltó mágus
Nightyngale Abyss

Hozzászólások száma : 2302
Aye! Pont : 11
Join date : 2015. Oct. 10.
Age : 26
Tartózkodási hely : Night Glade

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 15
Jellem: Semleges

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeKedd Május 28, 2019 3:00 pm

- Hmmm... Le is tölthetek bármiféle rögzített tudást a rúnalovagok rendszeréből? - kérdezte a rúnalovag, miközben maga is megpróbálta előhívni interface-ét - Ezzel lényegében feleslegessé válik az olvasás...
- A tudást nem tudod letölteni az elmédbe. - nevetett a nő, miközben Jeanne interface-ét figyelte - Megjelennek előtted, elérhetővé válnak számodra. Például ha vannak illúzió mágiáid, amiket nem ismerek, ideiglenesen le tudod tölteni azt az elmémbe, mivel magát a mágiaágat ismerem. Egyszer tudom majd használni, utána eltűnik a tudás. Az archívumban tudsz kulcsszavak alapján keresni, térkép esetén beírod Magnolia nevét, és megmutatja azt, és környékét. De ha valakit el szeretnél irányítani egy bizonyos helyre, akkor ezt a tudást is le tudod tölteni az elméjébe. Tudni fogja, mikor merre forduljon egy elágazásnál, mintha már nem először járna arra.
Úgy tűnt, a magyarázat nem teljesen elégítette ki a lány érdeklődését. Sajnos nem tudott mit tenni; az archívum mágia egy rendszer volt, egy eszköz, a tudás, mely elsajátítható, nem permanens. A tanulás módszerei évszázadok óta változatlanok, attól, hogy egy mágikus adattárban vannak, még nem kompatibilisek hosszú távon az emberi elmével.
- Hmmm.... Szóval nem tölthetek le bármilyen tudást a fejembe... - motyogott a rúnalovag. - És az, amiről a könyv írt, hogy másokat erősíthetek tudással, hogy működik a gyakorlatban? Hogyan tesz puszta tudás például gyorsabbá embereket?
Nightyngale kezdte érteni a lány szándékait. A következtetései alapján Jeanne arra akarta használni az archívum mágiát, hogy megkönnyítse magának a harci helyzeteket. A rúnalovag tudati mágiái kifejlettek voltak, de harcban elmaradt társai mögött. Az archívum mágia lehetőséget adott neki a gyors fejlődésre...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ceur'caelestos
Sárkányölő
Sárkányölő
Ceur'caelestos

Hozzászólások száma : 3495
Aye! Pont : 12
Join date : 2015. Oct. 10.

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 18
Jellem: Törvényes Gonosz

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeKedd Jún. 11, 2019 11:52 pm

[Boku no Nighty-sensei - Ismerkedés]

- Ez a speciális információk alatt található. De amint látod, egyelőre csak az interface-t éred el, és magukat a lehetőségeket. De nem tudod őket alkalmazni. Minden egyes alkalmazási módot a különböző parancssorok által lehet aktiválni. - válaszolta Nightyngale.
- Az "Up" parancsok? - Jeanne ezekre is emlékezett korábbi könyvéből.
- Igen. Ahogy haladunk az archívum bővítésével, eljutunk azokhoz is. Most először írd be a térkép megnyitásához írt parancsokat. Ez a legalapvetőbb varázslat az archívum mágiában.
- Meh... Mindig az unalmas részekkel akartok kezdeni. - motyogta a lány, hisz szerette volna átugrani a térképet, és hasonló érdektelen részeket, hogy rátérhessenek  a lényegre.
Gyorsabb, erősebb, akrobatikusabb akart lenni, na meg jobb kardvívó is.
- Sajnos nem rajtam múlik. - vont vállat az alakváltó. - Így van felépítve a rendszer. - ugyanakkor nem tűnt túl sajnálkozónak...
- Rendben. Fiore térképe. - kezdett el keresgélni saját kijelzőjén unottan a rúnalovag. - Színt nem lehet változtatni egyébként a felületen? - jobban szerette volna, ha övé nem ugyanolyan, mint például a vörös-hajú nőé.
A sárga megfelelt alapszínnek, ám szívesen vitt volna bele egy kis vöröset, na meg persze kéket, esetleg feketét...
- Még nem próbáltam... - gondolkodott el a felvetésen Nightyngale. - Majd utánanézek... - úgy tűnt semmi mókásnak nem volt helye...
- Hmmmm... Oké, oké, térkép. - mutatott tenyerével a végeredményre Jeanne. - Nos, hogyan leszek kardmester?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nightyngale Abyss
Alakváltó mágus
Alakváltó mágus
Nightyngale Abyss

Hozzászólások száma : 2302
Aye! Pont : 11
Join date : 2015. Oct. 10.
Age : 26
Tartózkodási hely : Night Glade

Karakter információ
Céh: Soaring Gryphon
Szint: 15
Jellem: Semleges

Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitimeKedd Júl. 02, 2019 10:42 pm

- Ez a speciális információk alatt található. De amint látod, egyelőre csak az interface-t éred el, és magukat a lehetőségeket. De nem tudod őket alkalmazni. Minden egyes alkalmazási módot a különböző parancssorok által lehet aktiválni. - magyarázta Nightyngale. Egyre inkább igazi tanárnak érezte magát, és egyre jobban élvezte az egész helyzetet. Úgy érezte, mintha erre született volna.
- Az "Up" parancsok? - kérdezte Jeanne.
- Igen. Ahogy haladunk az archívum bővítésével, eljutunk azokhoz is. Most először írd be a térkép megnyitásához írt parancsokat. Ez a legalapvetőbb varázslat az archívum mágiában.
- Meh... Mindig az unalmas részekkel akartok kezdeni. - motyogott elégedetlenkedve a kis rúnalovag leányzó. A nő azonban sejtette, hogy Jeanne türelmetlensége ellenére tisztávan van azzal, hogy a varázslat tanulást, egy házhoz hasonlóan az alapoktól kell felfelé építeni.
- Sajnos nem rajtam múlik. - vonta meg vállát Nightyngale - Így van felépítve a rendszer.
- Rendben. Fiore térképe. - böngészett a lány a felületen - Színt nem lehet változtatni egyébként a felületen?
- Még nem próbáltam... - merengett az alakváltó - Majd utánanézek... - bár nem tartotta ezt kifejezetten fontos résznek a varázslat megtanulását illetően, nem látta akadályát sem.
- Hmmmm... Oké, oké, térkép. - mutatta meg keresésének eredményét a lány. - Nos, hogyan leszek kardmester?
Nightyngale kezdte úgy érezni, hogy Jeanne nem a legjobb tanítvány arra, hogy megtanulja, miként kell oktatni. Türelmetlensége kezdte némileg bosszantani őt, de még tartotta magát...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Könyvtár (1.szint) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár (1.szint)   Könyvtár (1.szint) Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Könyvtár (1.szint)
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Játéktér :: Semleges Céh épületek :: Soaring Gryphon-
Ugrás: